Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima spreekt met toekomstige G20-voorzitter Italië

30 november 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima bracht maandagochtend een virtueel bezoek aan Italië, de toekomstige G20-voorzitter. Ze sprak in haar VN-hoedanigheid met minister-president Giuseppe Conte en de gouverneur van de Banca d’Italia, Ignazio Visco. 's Middags was koningin Máxima digitaal aanwezig bij de Week van de Prestatiedruk.

Italië is vanaf 1 december voorzitter van de G20. Máxima sprak met de premier en de gouverneur van de centrale bank over de G20-doelstellingen van Italië en ze nam deel aan een virtueel rondetafelgesprek met deskundigen.

Al tien jaar is Máxima speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In die hoedanigheid maakt ze zich er hard voor dat iedereen in de wereld toegang heeft tot financiële diensten.

's Middags gaf de koningin digitaal de aftrap van de MIND Week van de Prestatiedruk. De themaweek richt zich op de vraag hoe studenten kunnen omgaan met prestatiedruk en psychische problemen die mede door de coronacrisis zijn ontstaan.

De koningin schoof virtueel aan bij een gesprek met een psycholoog en enkele studenten. Ze spraken onder meer over de effecten van de coronamaatregelen op de balans tussen studie en ontspanning. Ook ging het over het gemis van sociale contacten en structuur en het omgaan met onzekerheden.

Studenten kunnen tijdens de themaweek door middel van een dagelijkse livestream in gesprek gaan met experts, ervaringsdeskundigen en medestudenten over het studentenleven in coronatijd. Daarnaast biedt MIND, dat zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving, opdrachten aan die onder meer gericht zijn op het verminderen van de prestatiedruk onder studenten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--