Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Märtha Louise deelt lief kiekje op verjaardag vader

22 februari 2021 · Leestijd 2 min

De Noorse prinses Märtha Louise heeft haar vader koning Harald, die zondag 84 jaar is geworden, via Instagram een liefdevolle verjaardagswens gestuurd. Ze deelde daarbij ook een eerder gemaakt kiekje van hen samen.

"Lieve papa, gefeliciteerd met uw verjaardag. U bent absoluut koning", schrijft de 49-jarige Märtha Louise, de oudere zus van kroonprins Haakon. Op de foto poseert ze samen met haar vader in de natuur.

De prinses liet vorige week in een podcast van de Zweedse presentatrice Agneta Sjödin weten dat ze haar ouders al een hele tijd niet heeft gezien vanwege de coronacrisis. "We hebben ze al een aantal weken niet gezien. We mogen hier in Noorwegen op dit moment niet bij elkaar zijn", aldus Märtha Louise. "Er is een lockdown en we kunnen elkaar alleen zien via Zoom."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Harald zal zijn verjaardag vanwege de lockdown dus niet uitbundig gevierd hebben. Daarnaast is de Noorse vorst momenteel herstellende van een knieoperatie, die hij drie weken geleden moest ondergaan.

Volgens de laatste berichten maakt de koning het goed. Harald krijgt fysiotherapie op zijn buitenverblijf Kongsseteren. Zijn koninklijke taken worden in ieder geval tot 15 maart overgenomen door kroonprins Haakon.

Het Noorse hof zette de jarige koning zondag in het zonnetje op Instagram: met een felicitatie en zes foto's, ook uit zijn jonge jaren!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--