Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Märtha Louise schrijft eerbetoon aan ex-man Ari Behn

4 januari 2020 · Leestijd 2 min

De Noorse prinses Märtha Louise heeft vrijdagavond een eerbetoon geschreven aan haar overleden voormalige echtgenoot Ari Behn. Ze heeft haar boodschap aan 'lieve Ari' gedeeld op de website van het koningshuis en op haar eigen sociale media, waar binnen amper een half uur al duizenden reacties binnenkwamen.

"We hadden Kerstmis samen moeten vieren. We hadden er allemaal naar uitgekeken. We zijn zo oneindig verdrietig en bedroefd over het verlies van juist jou, omdat je de warme, grappige, wijze en goede vader was van de meisjes die jou zo erg missen. We missen de grappige opmerkingen, je fijne gezichtspunten, de poëtische toon, de vele complimenten, de grote liefde die je voor ze had.", begon de prinses haar eerbetoon.

"Vandaag zou je zo trots op ze zijn geweest. Maar nu is er een leegte, omdat niemand je ooit kan vervangen voor onze mooie meisjes. En het is zo pijnlijk om te denken dat je de aarde wilde verlaten. We hebben allemaal intens verdriet en pijn. Een onzichtbare ziekte kostte je steeds meer, want dat is wanneer de geestelijke gezondheid faalt. Gedurende een lange periode zagen we je geleidelijk verdwijnen, maar we hielden vast aan overtuiging dat dit goed zou komen."

Woorden

"Je wordt gemist, Ari. En ik ben verdrietig dat je nooit echt hebt begrepen hoe geliefd je was. Ik hoop dat wij die overblijven goed kunnen zijn in het prijzen van elkaar en het zeggen van de mooie woorden tegen elkaar", aldus Märtha Louise. "We blijven van je houden."

Ari Behn (47), met wie Märtha Louise drie dochters had, maakte op eerste kerstdag een einde aan zijn leven. De Noorse koninklijke familie reageerde nog diezelfde avond, maar de prinses bewaarde tot nu toe het stilzwijgen. Vrijdagmiddag was in Oslo Domkirke de uitvaartdienst voor Ari, die met zijn dood heel Noorwegen in beroering bracht.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--