Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mako beticht Japanse pers van verspreiden nepnieuws

26 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De voormalige Japanse prinses Mako (30) heeft na haar huwelijk met Kei Komuro uitgehaald naar de media. Tijdens een ongewoon openhartige persconferentie zei ze dat er veel "onwaarheden" over haar en Komuro zijn verspreid en dat dat haar veel verdriet, stress en angst heeft bezorgd. Het nichtje van keizer Naruhito vermeldde niet op welke berichten ze doelde.

"Ik ben me ervan bewust dat er verschillende opvattingen zijn over ons huwelijk", las Mako, bij wie eerder dit jaar de diagnose posttraumatische stressstoornis werd vastgesteld, voor. Haar huwelijk stond onder druk vanwege een financieel geschil tussen Komuro's moeder en zijn ex-stiefvader, waarna de pers zich tegen hen keerden. De bruiloft werd daardoor enkele jaren uitgesteld.

Veel Japanners waren verontwaardigd over de mogelijkheid dat het financiële geschil zou worden opgelost met de door belastingen gefinancierde bruidsschat van 150 miljoen yen (zo'n 1,1 miljoen euro) die ze na haar huwelijk mee zou krijgen. Japanse media suggereerden dat Komuro alleen met Mako wilde trouwen voor het geld.

Onvervangbaar

"Ik vind het vervelend voor degenen die we met problemen hebben opgezadeld", aldus de voormalige prinses, die door te trouwen automatisch haar titel, positie en lidmaatschap van de keizerlijke familie verloor. Ze gaat nu door het leven als Mako Komuro.

Mako noemde haar echtgenoot "onvervangbaar" en sprak de wens uit om met hem een nieuwe toekomst op te bouwen. "Er zullen nog meer obstakels zijn, maar als koppel gaan we die overwinnen. Ik had gewenst dat er vanuit het publiek meer steun voor onze relatie was."

Komuro zei op zijn beurt tegen de pers dat hij van zijn vrouw houdt en beloofde haar altijd te steunen en te beschermen. "Ik wil het enige leven dat ik heb doorbrengen met degenen van wie ik hou", zei hij.

Het stel weigerde op vragen van de pers in te gaan.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--