Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Malta wil de haaientand van George terug

28 september 2020 · Leestijd 2 min

Er dreigt een klein trauma voor de oudste zoon van de hertog en hertogin van Cambridge, prins George. De regering van Malta heeft maandag namelijk de prehistorische reuzenhaaientand opgeëist die George vorige week cadeau kreeg van Sir David Attenborough.

Prins George met de tand die hij van sir David kreeg.
Prins George met de tand die hij van sir David kreeg.

"Deze tand hoort thuis in een museum op Malta. We zullen er alles aan doen om dit stukje natuurlijk erfgoed terug te krijgen", aldus minister Jose Herrera van Cultuur tegen de Times of Malta. Hij gaf geen details over een mogelijk plan van actie.

Attenborough had de 23 miljoen jaar oude tand van een megalodon begin jaren zestig gevonden tijdens een vakantie op het toen nog onder Brits bestuur staande Malta. Het leek hem een passend cadeau voor het prinsje, zo vertelde hij aan de Sunday Times. "Ik herinner me dat toen ik zijn leeftijd had, ik fossielen kreeg van een volwassene, dus ik dacht: ik doe hetzelfde."

Volgens Attenborough was George ermee in zijn nopjes. "Hij vroeg wat het was. Hoe groot het was en ga zo maar door. Hij was erg geïnteresseerd. Hij leek het erg leuk te vinden. Hij is erg geïnteresseerd in fossielen."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--