Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margarita Day: tijd om prinses Margarita in het zonnetje te zetten

22 februari 2024 · Leestijd 4 min

Vandaag is het Margarita Day, een dag die normaal gesproken in het teken staat van de cocktail met tequila, triple sec en limoensap. Maar bij Blauw Bloed geven we er onze eigen twist aan door prinses – hoe kan het ook anders – Margarita in het zonnetje te zetten. Dit doen we door een aantal interessante feitjes over deze Nederlandse prinses met je te delen.

#1 Zij heeft een tweelingbroer

Prinses Margarita is in 1972 geboren als oudste dochter van prinses Irene, de zus van prinses Beatrix. Wist je al dat prinses Margarita een tweeling is? Ze heeft een tweelingbroer genaamd prins Jaime, die slechts een minuut later ter wereld kwam. Margarita en haar broer vormen de enige tweeling binnen de Nederlandse koninklijke familie, maar er zijn ook andere koninklijke tweelingen in het buitenland te vinden.

Lees verder onder de foto's.

Jaime_en_Margarita_als_kinderen_16_9_.jpg
De jonge prinses Margarita en prins Jaime.
1973: Prinses Irene met Margarita en Jaime op vakantie in Porto Ercole, Italië.
1973: Prinses Irene met Margarita en Jaime op vakantie in Porto Ercole, Italië.

#2 Zij heeft een grote liefde voor paarden

Net als haar tante prinses Beatrix heeft prinses Margarita een grote liefde voor paarden. Al op jonge leeftijd was Margarita dol op paarden. "Paardrijden betekende alles voor mij. Ik leefde van dag tot dag alleen maar om naar mijn paard te gaan en erop te kunnen klimmen", vertelde de prinses aan Blauw Bloed in 2016. Sinds mei 2023 is de prinses ook beschermvrouwe van het onderzoeksproject Horse Power van de Universiteit Utrecht. Hier worden paarden gebruikt bij de behandeling van PTSS. Prinses Margarita heeft zelf ook paarden die ze dagelijks verzorgt en zij bezoekt jaarlijks met prinses Beatrix het evenement Jumping Amsterdam. Daar kijken ze samen gespannen vanaf de zijkant naar de wedstrijd – wat spontane beelden oplevert.

Lees verder onder de foto's.

margarita-jumping-amsterdam
Jumping Amsterdam 2019: Prinses Beatrix en prinses Margarita kijken vol spanning toe.
beatrix-margarita-jumping-amsterdam
Prinses Beatrix omarmt prinses Margarita voorafgaand aan Jumping Amsterdam 2018.
Margarita tribune paarden
We zien prinses Margarita regelmatig op de tribune van Jumping Amsterdam. Hier in 2019 met koning Willem-Alexander, prinses Amalia en haar moeder prinses Irene.

#3 Met haar juwelenmerk De Parme Design gooit ze hoge ogen

Haar passie voor de natuur en haar goede smaak weet prinses Margarita te combineren in haar juwelenmerk De Parme Design. Als kind kwam ze al vroeg in aanraking met prachtige juwelen, waaronder die van het Nederlandse Koninklijk Huis. Elk juweel vertelt een bijzonder verhaal, wat haar fascinatie voor juwelen heeft aangewakkerd. Sinds 2014 ontwerpt de prinses de mooiste juwelen, waarbij ze inspiratie haalt uit de natuur.

Lees verder onder de foto's.

margarita-juwelenlijn-2014
Prinses Margarita presenteert in 2014 vol trots haar eerste juwelenlijn van De Parme Design.
Margarita juwelen
Prinses Margarita met een van haar juwelen in 2017.
Margarita-juwelen-2016
Prinses Margarita opent in 2016 de Sieraad Art Fair in Amsterdam.

#4 Volgens haar eigen woorden is zij "een strenge moeder"

In een interview met Vrouw in 2015 vertelde Prinses Margarita dat ze zichzelf beschouwt als een "strenge moeder". “Ik geef duidelijk grenzen aan en ‘nee’ is bij mij ook echt ‘nee’, daar ben ik consequent in.” Het belang van goede manieren in de opvoeding van haar twee kinderen, Julia (2008) en Paola (2011), staat hoog op haar lijst. "Als je iemand een hand geeft, kijk je diegene ook aan en als er iemand binnenkomt, zeg je gedag. Dat soort dingen.” De liefde voor haar dochters is overduidelijk, maar prinses Margarita is ook openhartig over de uitdagingen die het moederschap met zich meebrengt. “Er continu voor zorgen dat alles er voor ze is, dat alles draait en doet. Taxichauffeur spelen de hele dag. Laat ik het zo zeggen: je komt niet altijd meer aan jezelf toe.”

Lees verder onder de foto.

Margarita_dochter_2023
Prinses Margarita met oudste dochter Julia.

#5 Zij is erg openhartig in interviews

Zoals je hierboven kon lezen, is prinses Margarita regelmatig openhartig in interviews. Ter ere van haar vijftigste verjaardag heeft de prinses op een ongedwongen manier deelgenomen aan een video op het Instagram-account van haar juwelenlijn, De Parme Design. In deze video beantwoordt ze vijftig vragen, waardoor we haar beter leren kennen. Zo komen we erachter dat de prinses dol is op cappuccino en dat gegrilde dorade haar favoriete gerecht is. En wat draagt ze altijd bij zich in haar tas? Een zakmes! Bekijk hieronder de rest van de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP / Instagram @deparmedesign

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--