Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Openhartig: prinses Margarita over haar moeder en dochters

14 maart 2024 · Leestijd 3 min

Afgelopen week besteedden we in onze uitzending uitgebreid aandacht aan Internationale Vrouwendag. Prinses Margarita vertelde ons openhartig over dit onderwerp. Zo sprak ze over de wijze levenslessen van haar moeder, prinses Irene. Ook deelde ze een mooie toekomstwens voor haar twee dochters.

Powervrouwen, dat is hét onderwerp in de laatste uitzending van Blauw Bloed. Naast veel archiefbeelden laten we ook een aantal koninklijken dames aan het woord. Zo vertellen prinses Laurentien en gravin Eloise waar zijn hun inspiratie vandaan halen. Ook prinses Margarita spreekt over dit onderwerp, en laat zich hierbij van haar openhartige kant zien.

Lees verder onder de foto.

Laurentien_Eloise_2024
Prinses Laurentien en gravin Eloise in hun tweedehands kledingwinkel My Lima Lima.

Prinses Margarita over haar inspiratiebron

Afgelopen week gingen we bij prinses Margarita langs om in gesprek te gaan over Internationale Vrouwendag. Tijdens het interview hoeft Margarita niet lang na te denken over het antwoord op de vraag wie haar inspiratiebron is. Het is namelijk haar moeder, prinses Irene! "Zij heeft ons heel veel over de natuur geleerd. Zij heeft ons laten zien dat als je in iets gelooft, je niet bang hoeft te zijn om door te zetten" zo vertelt Margarita. Verder heeft prinses Irene haar kinderen daadkracht en kracht doorgegeven. Ook vindt ze het belangrijk dat haar kinderen in zichzelf blijven geloven. "Tegen beter weten in soms, maar je doet het en dan lukt het ook altijd. Er is geen grens als je in iets gelooft" aldus Margarita over de wijze levenslessen van haar moeder.

Lees verder onder de foto.

Margarita_Irene_2021
Prinses Irene en prinses Margarita, najaar 2021.

Toekomstwens voor Julia en Paola

Ook Margarita's eigen kinderen komen tijdens het gesprek aan bod. De prinses is namelijk de trotse moeder van twee dochters: Julia (2008) en Paola (2011). Op de vraag welke les ze haar eigen kinderen mee wilt geven antwoordt ze: "Als ik mijn eigen dochters iets mee mag geven voor de toekomst, over vrouwen en over hun rechten, is het voornamelijk dat ze zelfstandig moeten zijn, hun eigen werk moeten doen en vooral niet moeten vergeten dat moederschap bijzonder belangrijk is. Ook hoopt Margarita dat haar kinderen later hun eigen weg zullen kiezen. "Dat kan in deze tijd, want die vrijheid en rechten hebben zij. Dus ik hoop dat ze die gaan gebruiken" zo besluit de prinses haar antwoord.

Margarita_dochter_2023
Prinses Margarita met oudste dochter Julia.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--