Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe bezoekt eilandengroep tijdens zomercruise

1 september 2022 · Leestijd 1 min

Koningin Margrethe heeft een bezoek gebracht aan Småland in de Zuid-Zweedse regio Götaland. Het bezoek van de Deense vorstin is onderdeel van haar jaarlijkse zomercruise.

De eilanden in de regio Småland staan bekend vanwege de landbouw en fruitteelt. Margrethe begon haar bezoek woensdag op het eiland Fejø, tussen de pruim- en appelbomen. De plantage levert bijna het hele jaar door fruit aan supermarkten in Denemarken. De koningin werd rondgeleid en kreeg inzicht in de dagelijkse werkzaamheden op fruitplantage. Ook ontmoette Margrethe kinderen van een dagopvang op het eiland.

Vervolgens bracht de vorstin een bezoek aan het eiland Askø, waar zij werd ontvangen in het lokale museum. Ook sprak Margrethe met de vrijwilligers die de kruidenierswinkel op het eiland runnen. Tot slot ging ze naar het kleine eiland Lilleø (ruim 0,8 vierkante kilometer), waar slechts zes mensen permanent wonen en maar tien huizen staan.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--