Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe deelt leuke feitjes over haar goede band met koningin Elizabeth

17 februari 2023 · Leestijd 1 min

De Deense koningin Margrethe heeft zelf nooit naar de populaire Netflix-serie The Crown gekeken. Dat zei de vorstin in haar persoonlijke interview met de Deense krant Weekendavisen, waarin ook de in september overleden Britse koningin Elizabeth ter sprake kwam.

The Crown is een gedramatiseerde serie over het Britse koningshuis, waarin de regeerperiode van Elizabeth centraal staat. Om die reden zou Margrethe niet naar de serie kunnen kijken. "Ik kende de familie zo goed dat ik me mateloos zou ergeren als er dingen worden gezegd die zij nooit zouden zeggen, of als er op een manier wordt gesproken waarvan ik denk dat zij dat niet zouden doen."

Margrethe beschreef koningin Elizabeth verder als haar rolmodel en iemand met wie ze een goede band had. In het interview zegt Margrethe dat zij elkaar vaak tijdens de kerstperiode in Londen ontmoetten, wat altijd "zeer gezellig" was.

Beatrix, Elizabeth, Margrethe
De, op dat moment, drie koninginnen Beatrix, Elizabeth en Margrethe. Deze foto werd gemaakt tijdens een diner op Windsor Castle in 2002.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--