Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe gaat chic het nieuwe jaar in

1 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe is woensdagavond haar werkzaamheden in het nieuwe jaar begonnen met de traditionele Nytårstaffel. In de Ridderzaal van het zogenoemde Christian VII’s Palæ - een van die vier paleizen die samen Amalienborg vormen - gaf ze een ontvangst en galadiner voor regering, hoge vertegenwoordigers van de staat en het hof.

De koningin werd daarbij vergezeld door kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, door haar even uit Frankrijk overgekomen jongste zoon prins Joachim met echtgenote prinses Marie, en door haar zus prinses Benedikte. De aankomst van de leden van de koninklijke familie, die in feite alleen maar het plein over hoefden te steken maar die de afstand aflegden in een auto, werd rechtstreeks uitgezonden door de Deense televisie.

Lees verder onder de foto's.

Hieronder zie je de aankomst van Joachim en Marie bij het gala.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Planning

Donderdag gaan de ontvangsten voor de koningin meteen verder. Eerst komen de rechters van de Hoge Raad langs in Christian VII's Palæ en daarna het officierenkorps van de Koninklijke Lijfwacht en de Huzaren. De koningin gaat vervolgens naar paleis Christiansborg voor een receptie voor het corps diplomatique. Vrijdag rijdt de Deense gouden koets uit om Margrethe andermaal naar Christiansborg te brengen voor de laatste vier van haar recepties, waaronder die voor maatschappelijke organisaties.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--