Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Gezamenlijk uitje voor koningin Margrethe en de Noorse royals

11 maart 2024 · Leestijd 2 min

Een leuk uitje voor koningin Margrethe. Dit weekend reisde ze af naar Noorwegen om samen met de koninklijke familie het Holmenkollen Ski Festival bij te wonen. Wat leuk om de afgetreden koningin weer in het openbaar te zien.

Koningin Margrethe van Denemarken is nu zo'n twee maanden afgetreden en sinds de troonswisseling is ze niet veel meer in het openbaar verschenen. Afgelopen zaterdag zagen we haar gelukkig weer. Margrethe vergezelde de Noorse koninklijke familie tijdens het Holmenkollen Ski Festival, een wintersportevenement in Oslo. Op foto's is de moeder van koning Frederik op de koninklijke tribune te zien. Het was niet de eerste keer voor Margrethe, ze is namelijk al vaker bij het skifestival aanwezig geweest.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Harald moest verstek laten gaan

Namens de Noorse koninklijke familie waren koningin Sonja, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van de partij. Ook prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre Magnus, de kinderen van het kroonprinselijk paar, gaven acte de présence. De grote afwezige was koning Harald, die momenteel herstellende is van een infectie. Harald liep de infectie op tijdens een vakantie in Maleisië en belandde daar in het ziekenhuis. Inmiddels is bekendgemaakt dat de 86-jarige koning een permanente pacemaker heeft gekregen.

Noorse royals_skifestival
Kroonprins Haakon, koningin Sonja, prins Sverre Magnus, koningin Margrethe en prinses Ingrid Alexandra feliciteren Frida Karlsson nadat ze de 50 kilometer langlaufen bij de vrouwen had gewonnen.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--