Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe roept vanuit het bos op om vol te houden

2 maart 2021 · Leestijd 3 min

Koningin Margrethe van Denemarken heeft vanaf haar vakantieadres in natuurgebied Jagtejendommen bij Trend van zich laten horen met een "warme lentegroet". Met een serie foto's vanuit de naaldbossen doet ze ook een oproep om vol te houden in deze voor velen moeilijke tijd.

"De eerste tekenen van de lente beginnen te verschijnen in de bosbodem, op struiken en bomen en in kleine en grote tuinen in het hele land", schrijft Margrethe. "De Deense natuur is iets heel bijzonders, en daar mogen we allemaal blij mee zijn.

In het afgelopen jaar is de natuur voor velen van ons een plek van vrijheid geweest en hebben we Denemarken op een nieuwe manier ervaren", verwijst ze naar de coronacrisis en de daarbij behorende lockdown.

Help mee en maak jouw omgeving groener!

Bomen zijn onmisbaar voor mens én dier. Niet alleen zorgen bomen voor schone lucht, beschutting en verkoeling, het bos biedt ons - net als koningin Margrethe - ook de ruimte om van de natuur te genieten. Een plek waar je de rust en ontspanning kunt vinden, juist ook in deze hectische tijd vol onzekerheid.

Blauw Bloed steunt de actie 'Nederland plant bomen' en roept iedereen in Nederland op om zoveel mogelijk nieuwe bomen te kopen voor nieuwe bossen. Dat is hard nodig, want we hebben steeds minder bos in ons land. En dat terwijl het zo'n fijne omgeving is én bossen bijdragen aan een beter klimaat. Daarvoor komen we in actie, samen met jou! In slechts 1 minuut kun jij een boom kopen via onze teampagina. Doe je met ons mee?

Bomen en royals zijn al jarenlang een gouden duo. Welke royal heeft in zijn leven geen boom geplant? Op Boomfeestdag, of bij andere officiële momenten. Bij Blauw Bloed doen we niet alleen verslag van het planten van deze bomen, we vinden het ook heel belangrijk dat er genoeg bomen bij blijven komen!

Blauw Bloed doet mee met de actie ‘Nederland plant bomen’! Hiermee roept de EO iedereen in Nederland op om de eigen provincie groener te maken. Dat kan heel simpel door een boom aan te schaffen. Doe je mee?

Ja, ik doe mee!

Bron: ANP / Foto's: Det Danske Kongehus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--