Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe toont ontwerpen voor nieuwe balletvoorstelling

3 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe heeft dinsdag de eerste repetitie bijgewoond van de balletvoorstelling Snedronningen (De Sneeuwkoningin). De Deense vorstin heeft daarvoor de decors en kostuums ontworpen.

De productie, gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen, wordt rond de kersttijd opgevoerd in de concertzaal van pretpark Tivoli in Kopenhagen. Margrethe zag in het bijzijn van de Deense pers een voorproefje van de show en liet ook de eerste ontwerpen zien. Voor de gehele voorstelling moeten Denen nog wachten tot 1 december, wanneer de première is.

Voor Margrethe is het inmiddels traditie dat ze zich jaarlijks bezighoudt als decor- en kostuumontwerper van balletproducties. Ze deed dat eerder onder meer voor de voorstellingen van Duimelijntje, De Varkenshoeder, Assepoester en De Notenkraker.

Koningin Margrethe verwacht dat ze dit jaar de kerst doorbrengt op Marselisborg Slot in Aarhus. Dat zei ze tijdens een ontmoeting met de pers tijdens de eerste repetitie van de balletvoorstelling.

Margrethe gaat bijna ieder jaar naar Aarhus voor de feestdagen. Vorig jaar zou ze de kerst eigenlijk op kasteel Schackenborg in Zuid-Jutland doorbrengen, bij haar zoon Joachim en zijn gezin, maar vanwege de coronacrisis werden de plannen op het laatste moment gewijzigd.

De koningin bracht uiteindelijk negen dagen door in Aarhus. Vlak voor de jaarwisseling keerde ze terug in Kopenhagen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--