Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe zet streekbezoeken voort op 75e verjaardag zus

30 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe heeft haar reeks streekbezoeken met het koninklijke schip Dannebrog voortgezet. De Deense vorstin doet maandag, op de verjaardag van haar zus Anne-Marie, de noordelijke gemeente Thisted aan.

Koningin Margrethe heeft maandag dan wel een kijkje mogen nemen bij een destilleerderij waar whisky wordt gemaakt, liefhebber van de sterke drank is ze allerminst. Tijdens haar bezoek aan de Gyrup Farm bekende ze dat zij niet degene is die op kasteel Amalienborg, het paleis van de Deense koninklijke familie, de whiskyflessen leegdrinkt.

"Het is niet iets wat ik zelf ooit gedronken heb", zei de Deense koningin toen ze uitleg kreeg over hoe Thy Whisky wordt geproduceerd. Toch had ze plezier in het streekbezoek, is te zien op foto's.

Margrethe reisde maandag met het koningsschip Dannebrog af naar de noordelijke gemeente Thisted waar ze behalve de destilleerderij ook onder andere het Thy National Park, het oudste nationale park van het land, bezocht.

Verjaardag zus

Koningin_Anne-Marie_van_Griekenland.jpg

De jongste zus van Margrethe viert haar 75e verjaardag. Ter ere van deze mijlpaal deelde het Deense hof een nieuwe foto van de jarige, die in Griekenland woont. 

Koningin Margrethe, die het verjaardagsfeestje dus moet missen, arriveerde maandagochtend onder een stralende hemel in de haven van Hanstholm. Daar werd ze opgewacht door burgemeester Ulla Vestergaard en de massaal toegestroomde plaatselijke bevolking. Ze wapperden met Deense vlaggetjes terwijl Margrethe aan land ging.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De afgelopen tijd lagen de streekbezoeken stil mede omdat Margrethe naar de Faeröer en Groenland zou varen. Het eerste bezoek legde de koningin echter per vliegtuig af omdat de Dannebrog mechanische problemen had. De reis naar Groenland werd vanwege corona afgezegd.

De traditie van streekbezoeken met de Dannebrog, de zogenoemde 'Sommertogt', is begonnen door Margrethe's grootvader koning Christian X. Die ging elk jaar met het schip verschillende Deense steden langs. Margrethe's vader koning Frederik IX zette het gebruik voort en na hem gaat ook Margrethe elk jaar uit varen.

Na Thisted vaart de koningin dinsdag door naar Esbjerg en woensdag staat een bezoek aan Fanø op de planning.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--