Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: prins Maurits lijkt sprekend op zijn moeder prinses Margriet

9 april 2024 · Leestijd 2 min

Hoewel het niet vanzelfsprekend is dat een kind op zijn/haar vader of moeder lijkt, is dat bij prinses Margriet en haar oudste zoon prins Maurits wél het geval. De twee lijken namelijk als twee druppels water op elkaar. Kijk maar eens naar de onderstaande foto’s.

We besteden vaker aandacht aan leden van de koninklijke familie die veel uiterlijke kenmerken van elkaar weg hebben. Zo zijn prinses Irene en prinses Margarita overduidelijk moeder en dochter. Maar ze zijn niet de enigen, want ook tussen prinses Margriet en prins Maurits zijn de gelijkenissen goed te zien. 

Prinses Margriet en prins Maurits: één gezicht

Prins Maurits wordt geboren op 17 april 1968 en is de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Zowel zijn vader als zijn moeder hadden vroeger donker haar en het is dus niet gek dat ook Maurits bruin van haarkleur is. Verder lijkt de prins het meest op zijn moeder. Kijk maar eens naar de vorm van de neus en mond. Ook qua oogopslag zijn Margriet en Maurits overduidelijk moeder en zoon. 

Bekijk onderstaande foto's.

margriet_maurits
Jeugdfoto's van prinses Margriet en prins Maurits.
margriet_maurits
Prinses Margriet en prins Maurits: overduidelijk moeder en zoon.
margriet_maurits
Prinses Margriet en prins Maurits in hun jonge jaren.
margriet_maurits
Ook op latere leeftijd zijn de gelijkenissen tussen moeder en zoon niet te missen.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--