Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margriet opent Kalorama Centrum voor doofblinden

26 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet heeft maandagmiddag in Beek de nieuwbouw van het Kalorama Centrum voor doofblinden geopend. Kalorama richt zich op mensen met een specifieke zorgvraag. Het Centrum voor doofblinden is een van de vijf locaties van de organisatie.

Doofblindheid is een combinatie van doof-/slechthorendheid én blind-/slechtziendheid die vele gradaties kent. Het Kalorama Centrum voor doofblinden biedt zorg en dienstverlening in het wooncentrum in Beek. Naast de zorg aan doofblinden biedt Kalorama ook zorg aan mensen die revalideren.

Margriet opende het Centrum voor doofblinden en bezocht aansluitend diverse woongroepen waar zij sprak met bewoners en hun begeleiders. In totaal telt het Centrum voor doofblinden zeven woongroepen met ieder acht bewoners. De woongroepen functioneren als zelfstandige huishoudens.

Bij de bouw en inrichting is rekening gehouden met de gehoor- en zichtbeperkingen van de bewoners. Dat uit zich onder meer in materiaalkeuze, kleuren, handig bedienbare huishoudelijke apparaten, looproutes en ramen die zonlicht filteren.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP / Foto: Koninklijk Huis - Patrick van Katwijk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--