Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Märtha Louise is openhartig over verloofde: "Durek verbergt niets, hij zegt alles"

28 maart 2024 · Leestijd 3 min

De trouwdatum van de Noorse prinses Märtha Louise komt steeds dichterbij. Eind augustus zal de prinses samen met haar verloofde Durek Verrett in het huwelijksbootje stappen. In een recent interview is de Noorse prinses opvallend openhartig over haar aanstaande.

"Een van de grappigste mensen die ik ken"

In een recent interview van de Noorse prinses Märtha Louise met het Franse tijdschrift Point De Vue leren we meer over haar verloofde, Durek Verrett. "Durek verbergt niets, hij zegt alles. Hij is een van de grappigste mensen die ik ken", aldus Märtha Louise. De prinses, die augustus dit jaar in het huwelijksbootje zal stappen met Durek, is openhartig over spiritualiteit, haar nieuwe projecten en haar plek in het Noorse koningshuis.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Plek in het Noorse Koningshuis

In het verleden was het feit dat Märtha Louise haar titel voor commerciële zaken gebruikte een heet hangijzer binnen het Noorse hof. Zo ontstond er bijvoorbeeld ophef in Noorwegen over de tour 'De prinses en de sjamaan' die zij ondernam met haar verloofde. In 2022 kwam het nieuws naar buiten dat de prinses haar officiële koninklijke taken voortaan neerlegt.

Märtha Louise
In 2022 legt Märtha Louise haar officiële koninklijke taken neer.

Door haar officiële taken neer te leggen, wil de prinses meer onderscheid maken tussen haar privérol en haar koninklijke rol. Ook wil de prinses haar mening kunnen geven, zonder dat dit invloed heeft op haar familie. Als voorbeeld noemt ze haar geloof in alternatieve geneeswijzen naast de reguliere gezondheidszorg. Over die mix van zorg wil de prinses zich kunnen blijven uitspreken, zonder dat dit het koningshuis raakt. "Ik ga naar de dokter en tegelijkertijd gebruik ik acupunctuur en werk ik met energieën. Ik ga naar yoga en ik mediteer, net als - zoals ik merk - vele anderen ook doen", aldus de prinses.

Statement van het Noorse hof

Het Noorse hof deelt in 2022 een statement: "Voor ons is het van cruciaal belang onze vertrouwensband met het Noorse volk in stand te houden en tegelijkertijd het welzijn van onze familie zo goed mogelijk te beschermen. De beperkingen van wat wij mogen zeggen of doen terwijl wij het Koninklijk Huis vertegenwoordigen, zijn in twijfel getrokken en bevraagd. Daarom vonden wij het nodig de rollen en het gebruik van de titel van prinses verder te verduidelijken".

Het koninklijk paleis van Oslo
Het koninklijk paleis van Oslo.

Ophef rondom verloofde Durek

Märtha Louise is niet de enige die zich bezighoudt met spiritualiteit. Durek, die sjamaan is, komt in Noorwegen in opspraak na uitspraken uit zijn boek Spirit Hacking: Shamanic keys to reclaim your personal power, transform yourself and light up the world. Zo beweert Durek onder andere dat hij zichzelf genas van COVID-19 met behulp van een medaillon. De verloving van Märtha Louise met de sjamaan heeft verder geen rol gespeeld bij het neerleggen van haar officiële functies. Haar familie benadrukt in een verklaring "enorm blij" te zijn met het feit dat de twee gaan trouwen en hoopt dat Verrett zich "welkom" voelt.

Durek Verret
Durek Verret raakte in opspraak door uitspraken uit zijn boek.

Foto's: ANP

Geschreven door

Lydia Reitsma

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--