Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mary ontroert jarige Frederik met speech

28 mei 2018 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik heeft met volle teugen genoten van alle evenementen rond zijn vijftigste verjaardag. Zondagavond kwam aan alle feestelijkheden een einde met een grote televisieshow voor de kroonprins, die zaterdag Abraham zag.

Deens_kroonprinselijk_gezin_tv-show.jpg

"We hebben geluk gehad met het weer", blikte Frederik voor aanvang van de tv-show van staatomroep DR terug op de afgelopen week. Die begon maandag met de Royal Run, een hardloopevenement in de vijf grootste steden van Denemarken. Zaterdag verscheen Frederik samen met zijn gezin en moeder op het balkon van Paleis Amalienborg en nam hij de hulde van het publiek in ontvangst. 's Avonds volgde een galadiner met vele genodigden, onder wie koning Willem-Alexander en koningin Máxima. "We hebben samen kunnen rennen en de toespraak van mijn vrouw raakte mij recht in het hart."

Ontroerende speech

Kroonprinses Mary had zaterdagavond de lachers op haar hand toen ze haar jarige echtgenoot toesprak. Ze haalde onder meer herinneringen op aan haar eerste ontmoeting met Frederik, in 2000 tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Toen ze Frederik voor het eerst in uniform zag, was de Australische naar eigen zeggen verkocht. Het dragen van lycra sportkleding moet de sportieve Frederik echter nog eens heroverwegen, adviseerde Mary haar man. Ook verklapte ze, tot hilariteit van de aanwezigen, dat de Deense kroonprins het hardst lacht om zijn eigen grappen.

In de zeer persoonlijke toespraak prees Mary de veelzijdigheid van Frederik. "Het leven met jou is nooit saai", sprak Mary ten overstaan van vrienden, familie en vele koninklijke gasten, onder wie koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook had ze het over hun vier kinderen, die volgens de kroonprinses stapelgek zijn op hun vader. Mary's woorden raakten Frederik, die zijn vrouw bedankte met een knuffel en een kus.

TV-show

Prins Christian (12), prinses Isabella (11) en de zevenjarige tweeling prins Vincent en prinses Josephine waren zondagavond ook van de partij. Dat was volgens Billed Bladet een grote verrassing. Het Deense hof had de komst van Frederiks kinderen niet aangekondigd.

Het gezin werd in de Koninklijke Arena in Kopenhagen getrakteerd op een show vol muziek, dans en entertainment. Onder anderen de band Luke Graham en zangeres Oh Land traden op.

Bron: ANP / @detdanskekongehus

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--