Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde draagt dezelfde jurk als Máxima tijdens bezoek aan Duitsland

5 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde zijn woensdag voor de eerste dag van hun bezoek aan de Duitse deelstaat Rijnland-Palts in de hoofdstad Mainz. Daar maakte de Belgische koning in het Gutenberg Museum eigenhandig een print op een drukpers. In Mainz stond de wieg van Johannes Gutenberg, de uitvinder van de boekdrukkunst

In het Gutenberg Museum staat een replica van de eerste drukpers, waarop Filip zelf een print van de eerste pagina van het evangelie van Johannes mocht maken. Het Belgisch koninklijk paar bekeek ook een origineel exemplaar van de Biblia Latina, oftewel de Latijnse Bijbel die door Gutenberg tussen 1452 en 1455 werd gedrukt.

Lees verder onder de foto's.

ANP-455788413
ANP-455796975

Filip en Mathilde brachten woensdag ook een bezoek aan BioNTech, dat zijn hoofdkantoor in Mainz heeft. Het biotechbedrijf ontwikkelde een succesvol vaccin tegen Covid-19. Ook stond er een bezoek aan een wijndomein op het programma en werd het paar ontvangen door minister-president Malu Dreyer van Rijnland-Palts.

Lees/zie meer onder de foto's. 

ANP-455796967
ANP-455786222
ANP-455796931

De Belgische koning en zijn echtgenote zijn ook donderdag nog in de Duitse deelstaat. Dan maken ze een boottocht over de Rijn en spreken ze met vertegenwoordigers van de scheepvaartsector over de impact van klimaatverandering op hun activiteiten. Het officieel bezoek eindigt met een vergadering over interregionale samenwerking op het gebied van energie en sociale projecten.

Jurk

Koningin Máxima droeg, eerder dit jaar, dezelfde jurk als Mathilde tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Echter koos zij voor de donkerblauwe variant. De jurk is een ontwerp van het Belgische modehuis Natan. Beide koninginnen kiezen regelmatig voor kledingstukken van Natan. 

ANP-448439283

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--