Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde hoort kwetsende ervaringen in Vlaamse kledingwinkel

9 december 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde van België heeft donderdag een bezoek gebracht aan een kledingwinkel in Merchtem, een plaatsje ten noorden van Brussel. Ze was daar bij de lancering van de campagne De Warmste Entree voor het toegankelijker maken van winkels voor mensen met een beperking.

De echtgenote van koning Filip sprak met twee vrouwen die beiden met een beperking leven. Ze hoorde hoe moeilijk het voor hen is om te shoppen. Een van de vrouwen, die in een rolstoel zit, vertelde bijvoorbeeld dat medewerkers vaak niet weten hoe ze moeten reageren als ze haar zien binnenkomen en soms eerder haar echtgenoot aanspreken in plaats van haar. "Dat moet kwetsend zijn", zo reageerde de koningin volgens persbureau Belga.

De bewuste kledingwinkel in Merchtem heeft enkele aanpassingen gedaan om de zaak toegankelijker te maken. Mathilde kon met eigen ogen zien hoe de gangen breder waren gemaakt, de kapstokken in de pashokjes lager en de kassa's op een aangepaste hoogte waren gezet.

Lees verder onder de Instagram post!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koninklijke kerstboom

Voor het paleis van koning Filip en koningin Mathilde staat sinds donderdag een compleet versierde kerstboom, met lichtjes en al. Op Instagram deelt het Belgische hof foto's waarop de 20 meter hoge dennenboom voor het Brusselse paleis te zien is. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--