Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde kiest voor Franse mode bij ontvangst Macrons

19 november 2018 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde hebben maandagochtend de Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte met groot ceremonieel verwelkomd in Brussel. De Macrons brengen een tweedaags staatsbezoek aan België.

Het koningspaar ontving het Franse presidentspaar op het Paleizenplein in de Belgische hoofdstad. Koningin Mathilde koos voor de officiële ontvangst voor een rode creatie van het toonaangevende Franse modehuis Dior.

Lees verder onder de foto's.

Na het ceremonieel welkom sprak het koningspaar in het Koninklijk Paleis met de Franse gasten, die daarna weer snel door moesten naar het Egmontpaleis voor een ontmoeting met onder anderen de Belgische premier Charles Michel.

Maandagmiddag trekken Filip en Mathilde weer op met Emmanuel en Brigitte Macron. In Gent bezoekt het viertal het Museum voor Schone Kunsten, waar momenteel het beroemde vijftiende eeuwse schilderij 'Het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck wordt gerestaureerd. Maandagavond is het gezelschap weer in Brussel, voor een staatsbanket op het kasteel van Laken.

Hoewel België en Frankrijk uitstekende relaties hebben, is het jaren geleden dat een Franse president op staatsbezoek ging bij de noorderburen. Het laatste officiële staatsbezoek van een Frans staatshoofd aan België dateert van 1971, toen Georges Pompidou op bezoek kwam.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--