Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde zonder Filip naar Oost-Vlaanderen

30 september 2020 · Leestijd 2 min

Het Vlaamse plaatsje Sint-Lievens-Houtem had voor woensdag gerekend op de komst van het Belgische koningspaar maar werd enigszins teleurgesteld omdat koning Filip moest afhaken. Vanwege de vorming van een nieuwe regering moest hij op het laatste moment verstek laten gaan. In plaats daarvan kwam koningin Mathilde in haar eentje naar Oost-Vlaanderen.

Mathilde bezocht er woensdagochtend de melkfabriek van Inex. Het bedrijf produceert sinds kort flessen die minimaal voor een kwart uit gerecycled materiaal bestaan en ook een stuk lichter zijn. De koningin kreeg een uitgebreide rondleiding door de fabriek en leerde zodoende alles over de nieuwe flessen. Ze nam daarbij ruim de tijd om te praten met enkele werknemers.

Inex-baas Steven Dierickx was blij met de interesse van Mathilde. "Ze stelde vooral veel vragen over duurzaamheid", zei hij na afloop tegen Het Laatste Nieuws.

Dierickx vond het wel jammer dat koning Filip niet mee was. "Maar gezien de situatie heb ik daar alle begrip voor. Ik vind het daarom bewonderenswaardig dat koningin Mathilde in haar eentje is gekomen."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--