Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Max Verstappen bedankt koningspaar en dochters

5 september 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia en Ariane hebben zondag voor de start van de Dutch Grand Prix een bezoek gebracht aan Max Verstappen in de pitstraat op het circuit van Zandvoort.

De 23-jarige coureur gaf het koninklijk gezin een kijkje in zijn pitbox en de cockpit van zijn Red Bull-bolide. Zijn vader Jos en teambaas Christian Horner van Red Bull maakten ook kennis met Willem-Alexander, Máxima en de twee koningsdochters.

Na afloop bedankte Max het koninklijk gezelschap voor hun support. "Het was heel erg leuk jullie te ontmoeten", aldus Verstappen, die zondagmiddag de Dutch Grand Prix op zijn naam schreef. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zangeres Davina Michelle zong na de zege van Max Verstappen het Wilhelmus voor het podium, waarop de Formule 1-coureur van Red Bull met een grote Nederlandse vlag om de schouders stond te genieten van zijn overwinning in zijn thuisrace. De Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas flankeerden hem.

Het koninklijk gezin was getuige van de podiumceremonie en zong achter mondkapjes het Wilhelmus mee. Zodra Michelle was uitgezongen, ontkurkte Verstappen de traditionele fles champagne en nam de winnaarsbokaal in ontvangst. Die trofee was een glazen kopie van de trofee die in 1939 voor het eerst werd uitgereikt na een race in Zandvoort.

Compliment

Koning Willem-Alexander noemde de race "waanzinnig met een gedroomde winnaar". Ook zei hij op Ziggo Sport dat hij genoten had van de passie van alle mensen op het circuit. De koning had ook een compliment voor het publiek. "Mijn complimenten voor de Nederlanders die Hamilton hebben gerespecteerd en gewaardeerd voor wat hij kan."

Zaterdag werd de Britse coureur een beetje uitgefloten toen hij op het circuit geïnterviewd werd, maar dat gebeurde zondag na de race niet. Hamilton is de grote concurrent van Verstappen in de strijd om het wereldkampioenschap. "Het was een sportief evenement. Nederland heeft zich van zijn beste kant laten zien", besloot de koning voordat hij met koningin Máxima en zijn dochters wegliep.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--