Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima bezoekt getroffen bloemenkwekers

27 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Maxima heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan kwekerij Zuidbaak in Honselersdijk. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus. De vraag naar producten uit de sierteeltsector is sinds de uitbraak van het virus bijna helemaal weggevallen.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door de kwekerij waar onder andere violen en primula’s worden gekweekt. Eigenaar Walter Zuiderwijk heeft tijdens de rondleiding uitleg gegeven over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de productie van de kwekerij en voor het personeel. Vervolgens ging koningin Máxima in gesprek met een aantal bloemen- en perkplantenkwekers en brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de Nederlandse tuinders, hun werknemers en hun omgeving en over mogelijke maatregelen voor de middellange en lange termijn.

De Nederlandse sierteeltsector is zwaar getroffen door de uitbraak van het coronavirus. De aanloop naar Pasen en Moederdag is normaal gesproken de drukste tijd van het jaar voor de sector, maar de wereldwijde vraag naar Nederlandse bloemen en planten is bijna stilgevallen.

Telefoongesprekken

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

maxima_corona_gebaar_werkbezoek.jpg

Een uitgebreid verslag van het bezoek van de koningin zie je zaterdagavond in Blauw Bloed om 19.50 uur op NPO2.

Bron: RVD/ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--