Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima draagt bijzondere kleurencombinatie in Rotterdam

20 november 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was maandagmiddag op bezoek in Rotterdam. Bij Theater Zuidplein reikte ze de de Cultuurfonds Prijs 2023 uit. Voor de prijsuitreiking koos Máxima een outfit met opvallende kleuren.

Even voor 15:00 uur arriveerde de koningin in Rotterdam. Eenmaal binnen woonde ze het feestelijke programma bij. Er werden verschillende optredens opgevoerd en mensen die betrokken zijn bij het Cultuurfonds kwamen aan het woord.

Aan het einde van het programma was het grote moment daar. Máxima mocht de prijs uitreiken. Theatergroep Female Economy won, omdat ze mensen op een unieke manier met elkaar verbinden. Het creatieve gezelschap betrekt mensen, als deelnemer of publiek, bij hun voorstellingen. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-484344339
ANP-484344802

Máxima draagt jurk van Claes Iversen

Koningin Máxima verscheen maandag in een kleurrijke jurk van Claes Iversen. Het ontwerp is niet nieuw en kwam in december 2019 al in beeld. Toen droeg de koningin het ontwerp tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs. 

Lees verder onder de foto.

Máxima_Willem-Alexander_2019
Het koningspaar arriveert in Amsterdam voor de Prins Claus Prijs, 2019.

Wat is de Cultuurfonds Prijs?

Al jaren reikt koningin Máxima de Cultuurfonds Prijs uit. Maar waar staat de prijs nu eigenlijk voor? Een persoon of organisatie die zich inzet voor cultuur of natuur, maakt kans op de prijs. De winnaar wordt beloond met een bedrag van 100.000 euro.

Lees verder onder de foto.

Máxima_Anton Corbijn
Koningin Máxima reikt de Cultuurfonds Prijs uit aan fotograaf Anton Corbijn, 2011.

Naamsverandering

Vorige maand werd bekend dat het Cultuurfonds zijn naam heeft veranderd. Het fonds heette eerst het Prins Bernhard Cultuurfonds. Begin oktober kwam het nieuws naar buiten dat in het archief van prins Bernhard een NSDAP-pas was aangetroffen. "Met respect en waardering voor het verleden gaat het Cultuurfonds vanaf vandaag verder met een naam die past bij wie we nú zijn en met de focus op onze inhoud", liet directeur Cathelijne Broers toen weten.

Prins Bernhard in 1992
Prins Bernhard in 1992.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--