Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima draagt bekende outfit Jan Taminiau in Bremen

6 maart 2019 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdag een dagje over de grens. Het koninklijk paar is rond kwart voor elf aangekomen in Bremen voor een eendaags werkbezoek. Voor de visite aan onze oosterburen heeft de koningin een bekende creatie van couturier Jan Taminiau uitgekozen.

Máxima draagt de gestreepte japon en cape met kleurverloop die we kennen van Koningsdag 2017 in Tilburg. Ze droeg het ensemble ook tijdens het werkbezoek aan China in februari vorig jaar.

Lees verder onder de video.

De cape is gemaakt van donkerblauwe chenille en okerkleurige glanskatoen. Door deze contrasterende stoffen te verwerken tot één mantel is er een mooi kleurverloop ontstaan. Op de blauwe japon zijn metalen kettinkjes geborduurd en okerkleurige ribbandjes gesmokt.

Jan Taminiau

Zaterdag in onze uitzending zie je meer creaties van Jan Taminiau. Blauw Bloed mocht een exclusief kijkje achter de schermen nemen bij zijn eerste ready-to-wear collectie.

Bremen is de dertiende deelstaat van Duitsland die koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken sinds de troonswisseling in 2013. In mei volgen bezoeken aan Mecklenburg-Voorpommeren en Brandenburg.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--