Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima sluit haar bezoek aan de Filipijnen af

24 mei 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima was deze week vier dagen op bezoek in de Filipijnen. Ze reisde naar het Aziatische land vanwege haar werk voor de Verenigde Naties. In dit artikel blijf je op de hoogte van een reisverslag.

Bezoek aan de Filipijnen

Vlak na haar 53ste verjaardag moet koningin Máxima haar koffers pakken voor een reis naar Azië. Van maandag tot en met donderdag brengt de koningin namelijk een bezoek aan de Filipijnen. Dat doet ze in haar rol van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Het bezoek staat in het teken van het thema financiële gezondheid en gaat over het bevorderen van financiële inclusie.

Koningin Máxima sluit bezoek af

Op de derde en laatste dag bezoekt koningin Máxima de nationale bank in Manilla. Ze vindt het belangrijk dat het aanbod van financiële middelen op de Filipijnen wordt verbreed. Máxima zou graag zien dat mensen kunnen kiezen uit "verschillende aanbieders van verzekeringsmaatschappijen, betalingsmaatschappijen en kredietverstrekkers", zo sprak ze.

Lees verder onder de foto's.

máxima_filipijnen_2024
Koningin Máxima op de derde en laatste dag van haar bezoek.
máxima_filipijnen_2024
Koningin Máxima spreekt tijdens een persconferentie.
máxima_filipijnen_2024
De koningin draagt een jurk die sinds 2015 in haar kast hangt.

Zakelijke tweede dag

Op de tweede dag spreekt koningin Máxima met ontwikkelingspartners over financiële inclusie in de Filipijnen. Ook staat er ontmoeting met president Ferdinand Marcos jr. op het programma. Op het presidentieel paleis gaan de twee in gesprek over de ontwikkelingen en innovaties in de financiële sector van het land. Koningin Máxima past haar kleding aan op de gelegenheid en kiest dan ook voor een zakelijke outfit. Het ontwerp van het Belgische modehuis Natan heeft ze eerder gedragen en hangt sinds 2013 in haar kast.

Lees verder onder de foto's.

máxima_filipijnen_2024
De koningin wordt ontvangen door president Ferdinand Marcos jr.
máxima_filipijnen_2024
Het gastenboek wordt getekend.
máxima_filipijnen_2024
Koningin Máxima in gesprek met de president van de Filipijnen.
máxima_filipijnen_2024
Koningin Máxima draagt een outfit van Natan.

Extreme hitte

De Filipijnen worden hard getroffen door klimaatverandering. Vanwege de extreme hitte en zware stormen zijn verzekeringen enorm belangrijk voor het land. "Het is heel belangrijk om naar de [financiële red.] weerbaarheid te kijken van de inwoners van dit land", zo legt koningin Máxima uit. Tijdens haar bezoek ervaart Máxima zelf ook extreme weersomstandigheden, aangezien het er momenteel rond de veertig graden is. "Het is best warm, maar ik probeer me echt te focussen en af en toe te wapperen met een waaier of papier."

Lees verder onder de foto.

máxima_filipijnen_2204
Koningin Máxima spreekt met de Filipijnse bevolking.

Eerste dag

Op de eerste dag gaat koningin Máxima gelijk aan de slag met de zogeheten veldbezoeken. Op het eiland Talim spreekt ze met een vissersgemeenschap over de positieve gevolgen van financiële diensten. Daarna gaat ze in een stadje langs bij een buurtwinkel. Hier gaat Máxima in gesprek over onder meer leningen.

Lees verder onder de foto's.

máxima_filipijnen_2024
Koningin Máxima draagt een luchtige jurk.
máxima_filipijnen_2204
Koningin Máxima bezoekt een vissersdorp.
máxima_2024
Koningin Máxima bezoekt een buurtwinkel.
máxima_filipijnen_2024
Koningin Máxima gaat in gesprek over onder meer leningen.

Koningin Máxima gaat op de eerste dag gekleed in een luchtige jurk. Ze droeg het gebloemde ontwerp eerder tijdens een VN-bezoek aan Tanzania, in 2022.

Aankomst in Manilla

Maandagavond arriveert koningin Máxima op het vliegveld van Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. Als de koningin uit het vliegtuig stapt, zien we dat ze een zwart broekpak draagt. Deze comfortabele outfit gaat vaker mee op VN-reis en doet dienst sinds 2019. Máxima combineert het broekpak met platte schoenen die ze eerder droeg tijdens haar bezoek aan Colombia.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Houd dit artikel in de gaten voor meer informatie over Máxima's bezoek aan de Filipijnen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--