Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In de sneeuw: koningin Máxima straalt in nieuw fluwelen broekpak

22 januari 2024 · Leestijd 3 min

Het zal je vast niet ontgaan zijn, koningin Máxima was afgelopen week in Davos voor de jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum. Drie dagen lang sprak ze met verschillende hoogwaardigheidsbekleders uit alle hoeken van de wereld. Inmiddels is de koningin weer thuis en kregen we, naast alle zakelijke plaatjes, ook nog een ongedwongen foto van Máxima in de sneeuw te zien.

Koningin Máxima aanwezig bij het WEF

Direct na de Nieuwjaarsontvangsten stapte koningin Máxima vorige week dinsdag in het vliegtuig naar Davos. Ze was bij het evenement aanwezig in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Tijdens de bijeenkomst voerde Máxima gesprekken over de voortgang van digitale financiële diensten met onder meer regeringsvertegenwoordigers en ontwikkelingsorganisaties. 

Lees verder onder de foto.

Máxima_Mark Rutte_Davos
Ook demissionair minister-president Mark Rutte is in Davos.

Waardevolle ontmoetingen

Op X werden veel foto's gedeeld door aanwezigen die gesprekken hebben gevoerd met de koningin. Eén van hen schrijft over "een leuke ontmoeting". Ook zijn er lovende woorden over Máxima's werk: 'Haar leiderschap op het gebied van financiële inclusie is inspirerend en we werken samen om dit onderwerp wereldwijd te promoten'. 

Lees verder onder de foto.

Máxima_Davos_2024
Koningin Máxima arriveerde dinsdag in Davos.

Fluwelen broekpak van Etro

Vaak kiest de koningin voor een praktische en zakelijke outfit, zodat de focus niet op haar outfit maar op het werk ligt. Zo zien we haar regelmatig in een broekpak met een nette blouse. Ook in Davos koos Máxima voor functionele outfits, maar niet alle outfits hebben we eerder voorbij zien komen. 

Lees verder onder de foto.

Máxima_Davos
Koningin Máxima draagt zakelijke outfits in Davos.

Koningin Máxima verrast ons op de laatste dag in Davos met een nieuwe outfit. Op een foto is te zien hoe ze poseert in de sneeuw, gekleed in een fluwelen broekpak van Etro. Máxima combineert haar outfit met schoenen van Gianvito Rossi. Wat een leuk winterachtig plaatje!

Lees verder onder de foto.

Máxima_Davos_2024
Koningin Máxima poseert in de Zwitserse sneeuw.

Koningin Máxima heeft overigens meer fluwelen kledingstukken in haar kast hangen. Zo droeg ze tijdens een staatsbanket in december deze rode avondjurk van Costarellos. 

Máxima_Costarellos_Korea
Voor het staatsbanket haalt Máxima een japon van Costarellos uit haar kast.

Beeld: X / UNSGSA / ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--