Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat doen koningin Máxima en koningin Mathilde samen in Zwitserland?

18 januari 2024 · Leestijd 3 min

Deze week wordt in Davos de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) gehouden. Ook een aantal royals reisden af naar de Zwitserse plaats. Zo waren naast koningin Máxima en prins Albert van Monaco, ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde bij het evenement aanwezig. Benieuwd wat de royals daar op hun agenda hadden staan? Lees dan snel verder!

#1 Koning Filip en koningin Mathilde

We beginnen met het Belgische koningspaar. Filip en Mathilde hebben namelijk een drukke planning tijdens het jaarlijkse evenement. Zo wonen ze toespraken bij, staat er ontmoeting met Bill Gates op de agenda en nemen ze deel aan een diner. Het paar heeft afzonderlijk van elkaar ook een hoop afspraken staan.

Lees verder onder de foto's.

Filip_Mathilde_WEF_2024
Filip en Mathilde bij de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF.
Filip_Mathilde_WEF_2024
Het Belgische koningspaar tijdens een ontmoeting met Bill Gates.
Filip_Mathilde_WEF_2024

Koning Filip is bijvoorbeeld aanwezig bij sessies over een "zekere, duurzame en rechtvaardige energiebevoorrading" zo liet het Belgische hof weten. Koningin Mathilde heeft op haar beurt gesprekken met vertegenwoordigers van diverse landen. Ook is ze voorzitter van een rondetafelgesprek over mentale gezondheid. 

Lees verder onder de foto's.

Filip_Mathilde_WEF_2024
Koning Filip spreekt met de Oekraïense president Zelensky.
Filip_Mathilde_WEF_2024
Koningin Mathilde ontmoet sociale ondernemers van de Schwab Foundation.

#2 Koningin Máxima

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ook koningin Máxima is afgereisd naar Zwitserland. Direct na de Nieuwjaarsontvangsten stapte ze in het vliegtuig naar Davos. Ze is bij het evenement aanwezig in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Tijdens de bijeenkomst voert Máxima gesprekken over de voortgang van digitale financiële diensten met onder meer regeringsvertegenwoordigers en ontwikkelingsorganisaties. 

Lees verder onder de foto's.

Máxima_Davos_2024
Koningin Máxima arriveerde dinsdag in Davos.
Máxima_Mark Rutte_Davos
Ook demissionair minister-president Mark Rutte is in Davos.

Op X worden regelmatig foto's gedeeld door aanwezigen die gesprekken hebben gevoerd met de koningin. Eén van hen schrijft over 'een leuke ontmoeting'. Ook zijn er lovende woorden over Máxima's werk: 'Haar leiderschap op het gebied van financiële inclusie is inspirerend en we werken samen om dit onderwerp wereldwijd te promoten'. 

Lees verder onder de foto's.

Máxima_Davos_2024
Máxima_Davos_2024
In Davos worden ook veel gesprekken in kleiner comité gehouden.
Máxima_Davos_2024
Koningin Máxima draagt een oranje broekpak van Joseph.

#3 Prins Albert van Monaco

Ook prins Albert van Monaco laat deze week zijn gezicht zien bij het WEF. Albert woont een presentatie bij over de rol en impact van kunstmatige intelligentie (AI) op staten over de hele wereld. Er is bijzondere aandacht voor een Monegaskisch model, dat zowel veilig als verantwoordelijk is. Ook zijn er gesprekken over de groeicapaciteit van AI binnen het onderwijs, de economie en gezondheidszorg.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP, Belgian Royal Palace & X 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--