Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima gaat voor schuldenvrij Nederland

13 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Máxima heeft zich dinsdagmiddag weer ingezet voor een schuldenvrij Nederland. De koningin ontving op Paleis Noordeinde een kleine groep betrokkenen voor de ondertekening van een pact voor een land zonder schuldenzorg. Ook koning Willem-Alexander was daarbij aanwezig.

De wethouders die tekenen gaan samen met SchuldenlabNL, die eerder al door middel van een videoboodschap lieten zien hun handtekening gezet te hebben, werken aan de vermindering van schuldenproblematiek in hun gemeenten. Dat doen ze door middel van minimaal twee van de vier methoden die door SchuldenlabNL zijn aangeduid als goede aanpak. Zo kunnen gemeenten kiezen voor Collectief Schuldregelen, de Doorbraakmethode, het Jongeren Perspectief Fonds of de Nederlandse Schuldhulproute.

De koningin hield dinsdagmiddag ook een toespraak. Ook staatssecretaris Van 't Wout (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) sprak de aanwezigen toe. Daarnaast vertelden mensen over hun persoonlijke ervaringen en de impact van de schuldhulpverlening op hun leven.

De bijeenkomst zou eigenlijk al in maart plaatsvinden, maar werd vanwege de coronacrisis verplaatst.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--