Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima maakt samen met jonge studentes kennis met techniek

11 april 2024 · Leestijd 2 min

Hoe is het om als jonge vrouw te werken in de techniek? Meisjes kunnen dit vandaag tijdens Girls' Day ontdekken in onder andere Oosterhout. Ook koningin Máxima is van de partij en kijkt mee.

Waar koningin Máxima vanochtend nog in Middelburg was voor de uitreiking van de Four Freedom Awards, doet ze vanmiddag Oosterhout aan. Samen met veertig mavoleerlingen van de school Curio effent Oosterhout volgt de koningin een parcours door de fabriek van Container Service Groenenboom ter ere van Girls' Day. Op deze dag gaan meisjes op bezoek bij technische en ICT-bedrijven om kennis te maken met bèta techniek en ICT.

Lees verder onder de foto.

maxima-oosterhout
Koningin Máxima arriveert op Girls' Day waar meiden al meer leren over werken in de techniek.

Naast het volgen van een deel van het parcours, gaat de koningin ook het gesprek aan over het belang van Girls' Day en het kennismaken met de technische beroepspraktijk. In de technische wereld werken namelijk minder vrouwen dan mannen en dat mag in de toekomst anders. De koningin sluit ook aan bij een quiz waar leerlingen vragen beantwoorden over de verschillende technieken en werkzaamheden die tijdens het parcours aan bod komen.

Lees verder onder de foto's.

maxima-oosterhout2
Koningin Máxima luistert samen met de meiden naar de uitleg.
maxima-oosterhout4
Koningin Máxima gaat het gesprek aan met de jonge leerlingen.

Over Girls' Day

Niet alleen deze fabriek in Oosterhout opent haar deuren voor Girls' Day, ruim 200 bedrijven door heel Nederland doen dit ook. Meer dan 7500 meisjes, in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, maken vandaag kennis met technische beroepen. Dit vergroot de kans dat ze in de toekomst kiezen voor beroepen waarin vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd zijn. Girls' day wordt jaarlijks georganiseerd door de VHTO Expertisecentrum Voor Haar Technische Ontwikkeling. Deze organisatie zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.

maxima-oosterhout-3
De koningin steekt ook de handen uit de mouwen.

Altijd al willen weten op welke royal jij het meeste lijkt? Doe de Koningsdagquiz en kom erachter!

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--