Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Koningspaar en prinses Beatrix zijn samen in Middelburg

11 april 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zijn vandaag in Middelburg bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards, waar ze warm worden onthaald. Ook demissionair premier Mark Rutte is aanwezig.

Op donderdagochtend staan veel mensen op de Balans in Middelburg met telefoons in hun hand te wachten op het koningspaar. Tegen half elf in de ochtend is het dan eindelijk zo ver. De auto's komen aanrijden en koning Willem-Alexander en koningin Máxima stappen uit. Ze geven de mensen die staan te wachten een hand. De koningin draagt een champagnekleurige outfit van het Belgische modehuis Natan. Tijdens het staatsbezoek aan België in 2023 was koningin Máxima ook al in deze outfit te zien.

Lees verder onder de foto.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix komen aan in Middelburg.
Koning Willem-Alexander, prinses Beatrix en koningin Máxima.

Kus van koningin Máxima

Voor het Abdijplein ontmoet het koningspaar ook prinses Beatrix, die van koningin Máxima een kus op haar wang krijgt. Samen lopen ze richting de poort van het plein, waar de leden van de koninklijke familie plechtig worden begroet. Vervolgens vertrekt het gezelschap richting de kerk, waar de ceremonie van de Four Freedoms Awards plaatsvindt.

Lees verder onder de foto.

Koningspaar bij Four Freedoms Awards in Middelburg
Het koningspaar en prinses Beatrix bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards.

Four Freedoms Awards

De Four Freedoms Awards zijn gebaseerd op de Vier Vrijheden die de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt tijdens een historische toespraak in 1941 heeft benoemd: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Het is de 22e keer dat de prestigieuze prijzen in de Zeeuwse hoofdstad worden uitgereikt. In de oneven jaren gebeurt dat in New York. Het koninklijk paar zegt het belangrijk te vinden om iedere twee jaar bij die ceremonie te zijn. Niet om zelf iets uit te reiken, maar om de Four Freedoms Awards te eren. Deze outfits droeg koningin Máxima tijdens de voorgaande edities van de Four Freedoms Awards.

Koningspaar bij Four Freedoms Awards
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de Nieuwe Kerk in Middelburg.
Prinses Beatrix tijdens de uitreiking van de Four Freedoms Awards.
Prinses Beatrix tijdens de uitreiking van de Four Freedoms Awards.

Foto's: ANP

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--