Koningin Máxima bezoekt Helpdesk Geldzaken in Den Haag in zomerse outfit
Nadat koningin Máxima haar eerste werkweek na de zomervakantie gisteren startte met een streekbezoek aan het Zeeuwse Walcheren, blijft ze vandaag iets dichter bij huis. In Den Haag om precies te zijn, waar ze een bezoek brengt aan Helpdesk Geldzaken.
Aankomst in Den Haag
Even na 15:00 uur arriveert koningin Máxima in Den Haag. Haar outfit heeft ze afgestemd op het zonnige weer; ze draagt een gele pantalon met daarop een witte blouse met strepen, waar ook geel in terugkomt. Opvallend zijn de grote statement-oorbellen.
Lees verder onder de post.
Laagdrempelige schuldhulpverlening
De focus van Máxima's bezoek aan Den Haag ligt op Helpdesk Geldzaken en laagdrempelige schuldhulpverlening. Koningin Máxima bezoekt de Helpdesk samen met Jurgen Nobel, staatssecretaris van Participatie en Integratie. Tijdens het bezoek krijgt Máxima uitleg over de zogenaamde 'routekaart financiële hulp'. Ook gaat ze in gesprek met consulenten en ervaringsdeskundigen en volgt ze onder andere een intake van een wijkbewoner bij de helpdesk. Daarnaast spreekt de koningin met vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag, het ministerie van Sociale Zaken en professionals over de organisatie van laagdrempelige gemeentelijke hulp over geldproblemen en financiële problemen.
Helpdesk Geldzaken en SchuldenlabNL
Helpdesk Geldzaken Den Haag is een gratis laagdrempelig initiatief om mensen te helpen grip te krijgen op hun geldzaken. Gemiddeld duurt het vijf jaar voordat mensen met geldproblemen om hulp vragen. Dit heeft vaak te maken met schaamte en angst om het probleem aan te pakken. De schulden stapelen zich op en op een gegeven moment is de situatie niet meer te overzien. Met de campagne ‘Niemand verdient geldzorgen’ wil de gemeente Den Haag laten zien dat inwoners bij de helpdesk terecht kunnen voor alle soorten geldvragen en vooral om samen geldproblemen vroegtijdig op te lossen.
Als erevoorzitter van stichting SchuldenlabNL zet Koningin Máxima zich samen met de partners van de stichting in om financiële problemen bespreekbaar te maken en deze in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken. Daarnaast schaalt SchuldenlabNL negen effectieve schuldhulpmethoden op bij gemeenten. Zij zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor mensen met problematische schulden. Gemeente Den Haag werkt met een aantal van deze methoden.
Bron: ANP, Instagram @KoninklijkHuis
Geschreven door
Sonja van Hal