Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima in Claes Iversen bij diner met Jordaanse koningspaar

20 maart 2018 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagavond in Paleis Noordeinde in Den Haag een diner aangeboden aan het Jordaanse koningspaar, dat voor een tweedaags officieel bezoek in Nederland is.

Koningin Máxima draagt een gele japon van couturier Claes Iversen. De avondjurk met horizontale volants hebben we nog niet eerder gezien.

Het diamanten collier

Het diamanten collier dat Máxima draagt is grotendeels zeventiende-eeuws. Tijdens het staatsbezoek van Argentinië aan Nederland vorig jaar heeft koningin Máxima het collier ook gedragen. Voor dit bezoek van Jordanië heeft de koningin het juweel laten inkorten en draagt ze hem zonder druppelvormige diamanten. Klik hier om te zien hoe ze het collier de vorige keer droeg.

maximadinerjordanie.jpg
Addullah_Willem-Alexander_Maxima.jpg
Ma__xima_en_Beatrix.jpg

Bijzondere banden

Voorafgaand aan het diner poseerden de gasten met het Nederlandse koningspaar, prinses Beatrix, prinses Margriet en prins Constantijn voor een officiële groepsfoto. De aanwezigheid van zo'n grote afvaardiging van de koninklijke familie onderstreepte de bijzondere banden van de Oranjes met het Jordaanse koningshuis.

Koningin Rania draagt een traditionele jurk uit Jordanië.

Bron: ANP / Juwelenhistoricus Martijn Akkerman

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--