Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima kiest opnieuw voor Taminiau bij feestelijk diner

28 april 2017 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander zet vrijdagavond de festiviteiten ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag voort met een bijzonder diner in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Daar komen 150 'medejarigen' samen om bij Willem-Alexander en koningin Máxima aan tafel aan te schuiven.

ANP-50913928.jpg

De koning heeft voor deze speciale gelegenheid zijn smoking uit de kast gehaald. Echtgenote Máxima kiest opnieuw voor een van haar favoriete couturiers. Ze draagt een nieuwe asymmetrische japon van Jan Taminiau.

ANP-50913927.jpg
Diner-Koninklijk-Paleis-2.jpg
Diner-Koninklijk-Paleis-3.jpg
Diner-Koninklijk-Paleis-1.jpg

Na het diner komt het koningspaar met alle gasten naar buiten voor het maken van een groepsfoto. Geen gewone maar een 'gigapixel' opname. Deze opname is honderd keer zo scherp als een gewone foto waardoor iedereen die zich op de Dam bevindt zichzelf heel scherp kan terugvinden. Aansluitend gaan de deuren van het Koninklijk Paleis vijftig uur open voor het publiek, tot zondagavond middernacht. In het paleis is een speciale tentoonstelling ingericht waarin wordt teruggeblikt op de voorbije vijftig jaar. De 12.500 beschikbare gratis toegangskaarten zijn allemaal vergeven. Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--