Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima laat mensen lachen met gevatte opmerking over belangrijk onderwerp

27 september 2022 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima merkt dat haar dochters hun gevoelens soms niet "een naam" kunnen geven. Dat zei de vrouw van koning Willem-Alexander dinsdag tijdens een bijeenkomst in Den Haag over de invloed van social media op de mentale gezondheid van jongeren. Máxima denkt dat het kan helpen om gevoelens meer aandacht te geven op socialmediaplatformen.

Omdat gevoelens soms moeilijk te duiden zijn vindt de koningin de animatiefilm Inside Out "mooi", vertelde ze tijdens een van de rondetafelgesprekken. Deze film laat volgens haar zien hoe vijf gevoelens "met elkaar vechten" in het hoofd van een meisje. De bijeenkomst werd georganiseerd door de stichting MIND Us, waarvan de koningin erevoorzitter is. Deze stichting wil dat jongeren meer grip krijgen op hun mentale gezondheid en dat zij hulp weten te vinden indien nodig.

Eerder in het rondetafelgesprek toonde een vertegenwoordiger van T-Mobile een zwarte doos, waar hij zijn mobiele telefoon zorgvuldig in opborg. Volgens hem is bewezen dat het goed opbergen van je telefoon ervoor zorgt dat je mentaal "meer afscheid" neemt. Máxima grapte vervolgens dat dit haar wel een goed kerstcadeau leek. Daarop lachten de andere tafelgasten en de toeschouwers.

Lees verder onder de foto.

ANP-455423716

Tijdens de bijeenkomst werden drie rondetafelgesprekken gehouden, waarbij ook werd gesproken over de rol die influencers kunnen hebben in het creëren van bewustzijn. Influencers zijn personen die veel volgers hebben op sociale media en zo een bepaalde invloed kunnen uitoefenen op hun volgers. Influencer en ondernemer Mohamed Lemhadi stelde dat video's over mentale gezondheid "weinig views" trekken. Jongeren zijn vooral geïnteresseerd in bijvoorbeeld dure auto's, denkt hij. Daarop zei Máxima dat ze misschien "in een Lamborghini moeten zitten" en het onderwerp dan moeten bespreken, waarop veel mensen lachten.

Lees verder onder de foto.

ANP-455424226

Máxima richt zich de laatste jaren tijdens haar werk in Nederland veel op mentale gezondheid. Zo sprak de koningin eerder dit jaar nog met jongeren over mentale gezondheid op onder meer de ontvangstweek voor studenten in Delft, het Nova College in Beverwijk en de Hogeschool Leiden. Aanleiding om zich als erevoorzitter in te spannen voor MIND Us is de zelfgekozen dood van haar zusje Inés, zei de koningin eerder. Haar jongste zus maakte in 2018 op 33-jarige leeftijd een einde aan haar leven. Zij leed aan depressies.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--