Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima luistert naar Utrechtse ondernemers

19 maart 2021 · Leestijd 1 min

Koningin Máxima heeft donderdag samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer een digitaal werkbezoek aan de regio Utrecht gebracht. De virtuele visite stond in het teken van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt tijdens de coronacrisis en de consequenties daarvan voor de toekomst.

Het werkbezoek van de koningin begon met een gesprek met een aantal mkb-ondernemers, die op het bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht zijn gevestigd. De verschillen tussen de ondernemers zijn groot, aangezien sommigen vechten om te overleven en anderen juist amper hun groei kunnen bijbenen.

Aansluitend sprak Máxima over het initiatief van het management van het bedrijventerrein om een duurzame 'van werk naar werk'-aanpak te ontwikkelen.

Tot slot werd met bestuurders van de gemeente en provincie Utrecht, regionale onderwijsinstellingen en werkgeversorganisatie VNO-NCW gesproken. Hierbij ging het onder meer over de rol van het mbo, hogescholen en de lokale en regionale overheid bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--