Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima gaat een moeilijk gesprek met haar dochters niet uit de weg

26 maart 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima heeft er dinsdagochtend voor gezorgd dat Stichting MIND Us een nieuwe stap kan zetten binnen hun campagne. Gekleed in een stijlvolle outfit uit 2010 lanceerde Máxima een online tool om jongeren met mentale problemen te ondersteunen. Lees en zie hieronder meer.

Rond 11:00 uur arriveert koningin Máxima bij Skatepark in Den Haag. Daar lanceert ze een online tool om volwassenen te leren hoe zij jongeren met beginnende mentale klachten kunnen helpen. Een luisterend oor bieden en de juiste vragen stellen is hierbij van cruciaal belang. Máxima is aanwezig in haar rol als erevoorzitter van MIND Us, de stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren. 

Volwassenen spelen een belangrijke rol

Zoals gezegd kunnen volwassenen, zoals familieleden en docenten, een belangrijke rol spelen voor het mentale welzijn van jongeren. De online tool die dinsdag door koningin Máxima is gelanceerd, maakt volwassenen bewust van deze rol en geeft tips om deze taak zo goed mogelijk te vervullen. Met drie verschillende modules leren volwassenen om de problemen te signaleren, erover te praten en hoe de ze de jongeren uiteindelijk verder kunnen helpen.  

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Persoonlijke boodschap

Tijdens de lancering laat koningin Máxima duidelijk merken dat ze het onderwerp erg belangrijk vindt. De koningin gaat een moeilijk gesprek met haar eigen dochters niet uit de weg en deelt hierover een persoonlijke ervaring. "Mam, ik wil alleen dat je luistert, niet dat je dingen voor mij doet". Máxima benadrukt hiermee dat het belangrijk is dat volwassenen jongeren helpen, maar dat ze hun problemen wel zélf moeten oplossen. “Wij volwassenen komen altijd in actie en gaan problemen van jongeren zelf oplossen. Ze moeten zelf in actie komen en zelf nadenken over wat ze nodig hebben.” Tot slot spreekt de koningin haar dankbaarheid uit aan alle organisaties die bijdragen aan de mentale gezondheid van jongeren. “Dank aan iedereen! Ik ben een hele trotse erevoorzitter.”

Galante jongeman

Koningin Máxima lanceert de nieuwe stap van MIND Us op het podium, in aanwezigheid van een aantal jongeren. Na afloop van de lancering heeft de koningin, die een paar torenhoge pumps draagt, moeite om van het ietwat onhandige afstapje af te komen. Een galante jongeman schiet de hulp en Máxima pakt glimlachend zijn hand.

Lees verder onder de foto's.

máxima-mind us
Koningin Máxima wordt het podium af geholpen.
máxima-mind us
Wat een heer!.

Stijlvolle outfit uit 2010

Koningin Máxima draagt een grijze blazer die ze al sinds 2010 in haar kast heeft hangen. Sindsdien heeft ze het kledingstuk nog vier keer in het openbaar gedragen. De bijpassende pantalon is al langer in Máxima's bezit en werd voor het eerst gedragen in 2002, zo wist Josine Droogendijk te achterhalen. Beide kledingstukken zijn een ontwerp van het Belgische modehuis Natan. De koningin combineert het geheel met zwarte accessoires.

prinses-maxima-2011-3
Prinses Máxima poseert voor een portretfoto in 2011.

Beeld: Koninklijk Huis - Erwin Olaf, Blauw Bloed, ANP.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--