Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima verraste in de Verenigde Staten met déze 10 outfits

16 juni 2024 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren deze week op werkbezoek in de Verenigde Staten. Tijdens deze vierdaagse reis droeg Máxima een aantal eerder gedragen outfits, maar er kwamen ook diverse nieuwe kledingstukken voorbij. Kijk mee!

Aankomst

Zondagavond arriveert het koningspaar in de Verenigde Staten. Wanneer Willem-Alexander en Máxima de vliegtuigtrap aflopen, zien we dat de koningin een roze broekpak van Claes Iversen draag. Ze heeft de outfit eerder gedragen in 2023, tijdens het streekbezoek aan de Waddeneilanden en een VN-bezoek in Brazilië.

Aankomst Atlanta
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveren in Atlanta.
Willem-Alexander_Máxima_Texel_2023
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Texel, mei 2023.

Dag 1 - Atlanta

Op de eerste dag verschijnt koningin Máxima geheel in het rood. De capejurk van modehuis Natan heeft ze eerder gedragen tijdens het staatsbezoek aan Oostenrijk. Ook de haardecoratie is niet nieuw, en kregen we voor het eerst te zien op Prinsjesdag 2002.

máxima_natan
Koningin Máxima draagt een rode outfit van Natan met een bijpassende haardecoratie.
Máxima staatsbezoek Oostenrijk
Koningin Máxima in Oostenrijk een rode capejurk van Natan.

In de avond draagt de koningin opnieuw een bekende outfit van Natan. De lichte blouse en rok hangen al langer in haar kledingkast. Zo droeg ze de blouse al eens in 2013, tijdens een kennismakingsbezoek aan Zweden. Ook de rok is meerdere keren in beeld gekomen, en doet dienst sinds 2019.

máxima_natan
Koningin Máxima draagt een bekende outfit van Natan.
máxima_keukenhof
Koningin Máxima in de Keukenhof, 2021.

Dag 2 - Savannah

Op de zonnige tweede dag is het koningspaar in Savannah. Koningin Máxima straalt in een witte jurk van Dior, die voor het eerst in beeld kwam tijdens het staatsbezoek aan Italië in 2017. In de avond kiest de koningin voor een nieuwe jurk van Natan, met struisvogelveren aan de mouwen.

máxima_dior
Koningin Máxima draagt een witte jurk van Dior.
Koningin-Maxima-witte-outfit-staatsbezoek-Italie
Staatsbezoek Italië, 2017.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dag 3 - Albany

De derde dag speelt zich af in Albany, waar koningin Máxima in een gele jurk met bijpassende hoed verschijnt. De japon is een ontwerp van Natan en werd één keer eerder gedragen tijdens een bezoek aan het eiland Saba in 2017. In de middag draagt Máxima een andere outfit van Natan, die sinds 2018 al diverse keren gedragen is. Later op de dag verrast de koningin met een nieuwe outfit, eveneens ontworpen door het Belgische modehuis.

máxima_natan
Koningin Máxima draagt een gele jurk van Natan.
máxima_saba
Koningin Máxima op Saba, 2017.
máxima_natan
Koningin Máxima draagt een lichte outfit van Natan.
Werkbezoek VS
Het koningspaar in de woning van gouverneur Kathy Hochul.

Dag 4 - New York City

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten hun bezoek af in New York City. Daar draagt de koningin een nieuwe outfit met een bijpassend donkergroen hoedje. Voor het afrondende gesprek met de Nederlandse pers kleedt Máxima zich om. Ze draagt voor de gelegenheid een nieuwe jurk met felle kleuren van Carolina Herrera.

máxima_vs
Koningin Máxima draagt een licht ontwerp met een bijpassend hoedje.
máxima_vs
Koningin Máxima draagt een felgekleurde jurk van Carolina Herrera.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--