Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar gooit heupen los tijdens werkbezoek aan de VS

11 uur geleden · Leestijd 5 min

Van 10 t/m 14 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een werkbezoek aan de Verenigde Staten. Op de tweede dag bezoeken ze de stad Savannah. Daar gaan ze onder meer naar Jones Street, door velen als de mooiste straat van het zuiden gezien. Lees en zie hieronder meer.

Zondagavond arriveerde het koningspaar in Atlanta, met de koning als co-piloot van de vlucht.

Dag 3 - Albany

Dag drie van het werkbezoek aan de Verenigde Staten gaat verder in de staat New York. Woensdag is het koningspaar in Albany, waar ze onder meer in gesprek gaan met scholieren en studenten over klimaatverandering.

Houd dit artikel in de gaten voor meer nieuws over het werkbezoek aan de Verenigde Staten.

Dag 2 - Jones Street

De tweede dag van het werkbezoek begint in de stad Savannah, waar het koningspaar een wandeling maakt door het historische centrum. Ook bekijken ze de populaire toeristische attractie Jones Street, dat zich leent voor het maken van prachtige foto's. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima laten zich dan ook vastleggen op deze fotogenieke plek. Wat een plaatje!

Lees verder onder de foto's.

koningspaar_vs
Het koningspaar wandelt door de stad Savannah.
koningspaar_vs
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima poseren in Jones Street.
koningspaar_vs
De pers krijgt alle gelegenheid om een mooi plaatje van het koningspaar te schieten.
koningspaar_vs
Koningin Máxima draagt een witte jurk van Dior.

Dag 2 - Losse heupen

Daarna brengt het koningspaar een bezoek aan de Savannah State University, waar ze getrakteerd worden op een muzikaal optreden. Na afloop worden ze het podium op gevraagd, waar ze een dansje doen op de swingende muziek van de studenten. Vooral koning Willem-Alexander lijkt het uitstekend naar zijn zin te hebben en zwaait uitbundig met zijn armen.

Lees verder onder de post en foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Koningspaar Savannah
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima doen een dansje mee op het podium.

Dag 2 - Port of Savannah

De dag gaat verder met een bezoek aan de Port of Savannah, de snelst groeiende en op drie na drukste containerhaven van de Verenigde Staten.

Lees verder onder de foto.

koningspaar_vs
Het koningspaar bezoekt de Port of Savannah.

Dag 2 - Telfair Academy

De tweede dag van het werkbezoek aan de VS wordt afgesloten met een netwerkbijeenkomst bij de Telfair Academy, een museum waar negentiende- en twintigste-eeuwse Amerikaanse en Europese kunst wordt tentoongesteld.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dag 1 - State Capitol

In Atlanta worden de koning en koningin ontvangen door de gouverneur van de staat Georgia in het State Capitol. Ze spreken daar met hem en CEO's van Nederlandse bedrijven over economische samenwerking, voornamelijk op het gebied van duurzame logistiek. Koningin Máxima draagt op de eerste dag van het werkbezoek een vuurrode capejurk van modehuis Natan, die ze eerder droeg tijdens het staatsbezoek aan Oostenrijk in 2022. Daarbij draagt ze een haardecoratie in dezelfde kleur, die we eerder hebben gezien op Prinsjesdag 2002.

Lees verder onder de foto's.

Staatsbezoek VS
Het koningspaar wordt ontvangen door de gouverneur van Georgia.
Staatsbezoek VS
Koningin Máxima in Atlanta.

Dag 1 - Martin Luther King

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontmoeten daarna Bernice King, de dochter van Martin Luther King. Het paar is "ontroerd" door het bezoek aan het Martin Luther King Center in Atlanta. De koning stipt tijdens het bezoek de strijd tegen racisme en discriminatie in Nederland aan, die volgens hem de "volle aandacht" van het koningspaar krijgt.

Lees verder onder de foto's.

máxima_willem-alexander_2024
Het koningspaar bezoekt de begraafplaats van Martin Luther King.
koningspaar_vs
Koning Willem-Alexander houdt een toespraak.

Dag 1 - Hip hop

Het koningspaar brengt ook een bezoek aan de Patch Recording Studios, waar artiesten als Outcast, 2PAC, Beyoncé en Madonna albums hebben opgenomen. Hiphop is cultureel en economisch belangrijk voor Atlanta. En in de studio's kruipen Willem-Alexander en Máxima zelf natuurlijk ook even achter de draaitafels.

Lees verder onder de foto.

Werkbezoek VS
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima mixen onder toeziend oog van Nederlandse rappers Frenna en Rotjoch muziek tijdens een bezoek aan de Patch Recording Studios.

Dag 1 - Groeten van de prinsessen

Tijdens het bezoek aan de studio ontmoet het koningspaar de Nederlandse rappers Frenna en Rotjoch. "De groeten van onze kinderen", zegt koningin Máxima na een gesprek met de artiesten. Rapper Frenna reageert vol verbazing op de opmerking. "Ja? Luisteren ze naar mijn muziek?" Willem-Alexander en Máxima antwoorden vervolgens een volmondige 'ja'. Volgens de koning zijn vooral prinses Alexia en haar vriendinnen helemaal gek van de rapper. "Oh, dat is nice. Nice om te horen, man", concludeert Frenna vrolijk.

Lees verder onder de foto.

koningspaar_vs
Het koningspaar maakt een selfie met de Nederlandse rappers Rotjoch en Frenna.

Dag 1 - Het laboratorium in

Later op de dag brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoek aan het Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Tijdens de rondleiding door een laboratorium hoort het koningspaar alles over onderzoek naar de malariamug. Voor het bezoek moeten de koning en koningin zich wel even omkleden.

Lees verder onder de foto's.

koningspaar_vs
Het koningspaar krijgt een rondleiding door het laboratorium.
koning_vs
Koning Willem-Alexander draagt een veiligheidsbril.
koningspaar_vs
Koning Willem-Alexander is klaar om de muggen te bestrijden.

Dag 1 - Kunst

In de avond staat er een bezoek aan het High Museum of Art op de agenda, waar het koningspaar de tentoonstelling Dutch Art in a Global Age bekijkt. Op de expositie zijn meer dan honderd schilderijen, prenten, kaarten en decoratieve kunstvoorwerpen van Nederlandse kunstenaars uit de 17e en 18e eeuw te zien. Zo zijn er werken van onder meer Rembrandt van Rijn, Jacob van Ruisdael en Frans Hals te bezichtigen.

máxima_vs
Koningin Máxima komt aan bij het High Museum of Art.
koningspaar_vs
Het koningspaar bekijkt de tentoonstelling.

Houd dit artikel in de gaten voor meer nieuws over het werkbezoek aan de Verenigde Staten.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--