Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima moet improviseren na geannuleerde vlucht Argentinië

7 juni 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima zou dinsdagmiddag in het ING-hoofdkantoor in Amsterdam de slottoespraak houden tijdens een bijeenkomst van SchuldenlabNL. Maar dat loopt even anders... De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat de koningin wegens "logistieke redenen" niet fysiek bij het evenement kan zijn, omdat zij nog in het buitenland zit.

En dus was het snel schakelen en improviseren voor de koningin en de organisatoren van het event. Via een videoverbinding spreekt Máxima alsnog alle deelnemers van de bijeenkomst toe.

Volgens Argentijnse media was de koningin samen met haar jongste dochter in Argentinië om te gedenken dat hun zus en tante Inés vier jaar geleden, op 6 juni 2018, is overleden. Problemen met de luchtvaartmaatschappij zouden ervoor hebben gezorgd dat Máxima en haar dochter niet op tijd naar huis konden terugkeren.

De Rijksvoorlichtingsdienst wil hier niet op ingaan en houdt het op "logistieke redenen". Woensdag wordt koningin Máxima verwacht bij de opening van het nieuwe Majoor Bosshardthuis in Amsterdam. Volgens de RVD gaat dit "zonder tegenbericht gewoon door".

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--