Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk! Máxima opent tentoonstelling geheel in stijl

7 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag in Assen de tentoonstelling 'Viva la Frida!' over het leven van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo geopend. En dat deed ze geheel in stijl: Máxima eerde Frida in haar kleding.

Koningin Máxima werd in het Drents Museum helemaal ondergedompeld in Mexicaanse sferen. Zo kreeg ze bloemen van een 'mini-Frida' en ontving ze uit handen van de museumdirecteur het tentoonstellingsboek. 

De expositie beschrijft het leven van kunstenares Frida Kahlo aan de hand van haar schilderijen en nooit eerder getoonde persoonlijke voorwerpen zoals kleding, sieraden en beschilderde korsetten. De voorwerpen zijn bruiklenen van twee Mexicaanse Frida Kahlo-musea. 

Lees verder onder de foto's.

Na een wervelend openingsprogramma, dat ook de aanwezige Mexicaanse ambassadeur en zijn landgenoten aan het zingen en swingen kreeg bij een Nederland-Mexicaanse medley, nam directeur Harry Tupan de koningin mee naar de tentoonstelling.

Frida Kahlo (1907-1954) is momenteel waarschijnlijk 's werelds meest bekende vrouwelijke kunstenaar, maar haar naam kennen is nog niet hetzelfde als ook haar veelzijdige werk kennen, aldus de directeur. In het Drents Museum is die gelegenheid er nu wel. "Heel mooi, heel bijzonder", oordeelde Máxima na haar rondleiding.

Lees verder onder de foto's.

Frida Kahlo had veel tegenslag in haar leven, met name een ernstig tramongeluk bezorgde haar veel en lang ellende. Pijn en emoties verwerkte ze in haar kunst. Omdat ze niet erg mobiel was, schilderde ze ook vaak zichzelf.

De tentoonstelling in Assen duurt tot en met 27 maart 2022.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--