Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima haalt 'bruiloftsoutfit' na elf jaar weer voor de dag

17 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was vrijdagochtend op bezoek bij de Beurs van Berlage in Amsterdam. Voor de afsluiting van de 'Week van het geld' verscheen Máxima in een bekende outfit, die we slechts één keer eerder zagen. Een goede reden om het geheel eens onder de loep te nemen. Kijk mee!

Vrijdag was een drukke dag voor koningin Máxima. In de middag stak ze de handen uit de mouwen tijdens de nationale vrijwilligersactie NLdoet. In Badhoevedorp verzorgde ze, samen met koning Willem-Alexander, een high tea voor kwetsbare buurtbewoners. Voor de koningin haar handen liet wapperen, was ze eerst nog te gast in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Daar woonde ze de afsluiting bij van de dertiende editie van de 'Week van het geld'. De koningin reikte ook een paar bijzondere prijzen uit.

Lees verder onder de foto.

máxima_NL doet_2024
Als beschermpaar van het Oranje Fonds zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima elk jaar betrokken bij NLdoet.

Koningin Máxima betrokken bij 'Week van het geld'

Normaal gesproken is koningin Máxima van de partij om de 'Week van het geld' te openen. Tijdens deze week zetten duizenden scholen zich in om kinderen en jongeren het belang bij te brengen van goed omgaan met geld. Dit jaar reikte Máxima de 'Week van het geld Awards' aan leerlingen die een jongerencampagne hadden bedacht over goed omgaan met geld. Ze is bij het evenement aanwezig in haar rol als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. De koningin vraagt hiermee aandacht voor financiële educatie.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bekende outfit uit 2013

Voor de gelegenheid in Amsterdam trok koningin Máxima een bekende outfit uit de kast. Ze droeg namelijk een eerder gedragen top, bezaaid met pailletten. Máxima combineerde het opvallende kledingstuk met een bijpassende rok van Natan en hoed van Fabienne Delvigne. De koningin heeft deze outfit voor het eerst gedragen op de bruiloft van prins Jaime en prinses Viktória in 2013. 'Wie wat bewaart, die heeft wat', zo blijkt maar weer.

máxima_2013_apeldoorn
Koningin Máxima op het huwelijk van prins Jaime en prinses Viktória in 2013.

Beeld: ANP/ Instagram - @koninklijkhuis

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--