Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima praat met gelukkige zij-instromers in de zorg

22 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft maandagmiddag vanuit Paleis Huis ten Bosch een gesprek gevoerd met zij-instromers in de zorg. De digitale ontmoeting was onderdeel van de lancering van de zogenoemde 'Ontdekdezorg'-week die aan het einde van de middag plaatsvond.

Máxima hoopt dat zoveel mogelijk mensen de komende week zullen gebruiken om "te snuffelen aan de zorg", zo zei ze aan het einde van haar gesprekken. "Maak de stap om je erin te verdiepen, als je denkt dat de zorg misschien iets voor je is", zo moedigde ze twijfelaars aan. De zorg heeft tienduizenden mensen nodig.

De koningin kreeg vier voorbeelden te horen van een geslaagde overstap naar de zorg. Zo kwam de maandag 35 jaar geworden oud-profvoetballer Melvin Kolf (FC Oss, De Graafschap) aan het woord, die rond zijn 24e zijn voetballoopbaan zag stranden. "Ik dacht dat ik geen opleiding nodig had, ik zou als profvoetballer miljonair worden. Daar stond ik dan. Zonder opleiding en met geen werkervaring."

Helemaal happy

Kolf vond uiteindelijk, via vrijwilligerswerk en "een sterke vrouw" stapsgewijs zijn nieuwe roeping en werk als jeugdwerker. "Ik ben nu veel rijker dan ooit", zei hij. En zijn dag kon nu niet meer stuk want hij had op zijn verjaardag de koningin ontmoet.

Soortgelijke verhalen hoorde de koningin ook van Froukje van der Wijk, die nu leerling-verpleegkundige is na een loopbaan bij een uitgeverij, Anne Jermiasse die aan het begin van de coronapandemie vanuit een baan in de horeca werd uitgeleend aan de coronazorg en daarin nu verder gaat en Floris Kramer. Hij is nu begeleider in de gehandicaptenzorg, na eerder "ongelukkig" in zijn werk als vertegenwoordiger te zijn geweest.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--