Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima in kleurrijke outfit op bezoek in Rotterdam (mét opmerkelijk accessoire)

30 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima is terug van vakantie! Vandaag heeft ze haar eerste werkdag in Nederland na een heerlijke zomervakantie. Ze is in Rotterdam voor het programma Herstel Dichtbij - Samen voor Mentale Gezondheid, een initiatief van het Oranje Fonds en Stichting MIND. Ze arriveert in een kleurrijke nieuwe outfit met een wel héél opmerkelijk accessoire in haar hand.

Koningin Máxima is voor het eerst weer op werkbezoek in Nederland na haar zomervakantie. Ze ziet er fris en fruitig uit na een vlucht uit New York, waar ze gisteren en maandag was voor haar werkzaamheden voor de Verenigde Naties. Het werkbezoek vandaag is in het kader van het programma Herstel Dichtbij - Samen voor Mentale Gezondheid. Een gezamenlijk initiatief van het Oranje Fonds en Stichting MIND. 

Lees verder onder de foto.

maxima-werkbezoek-rotterdam-buiten

Kleurrijke blouse en kikker-clutch

Koningin Máxima draagt vandaag een nieuwe kleurrijke blouse op een bekende oudroze pantalon. Alle aandacht gaat uit naar haar wel heel bijzondere tas. De oranje clutch van onze koningin heeft namelijk een kikker als sluiting. Een accessoire dat nogal anders is dan we van koningin Máxima gewend zijn. Kijk zelf maar! 

Lees verder onder de foto.

kikkerclutch-maxima

Koningin Máxima praat met vrijwilligers en ervaringsdeskundigen

In Rotterdam spreekt koningin Máxima vanmiddag met ervaringsdeskundigen en vrijwilligers die psychisch kwetsbare mensen helpen bij hun herstelproces. Deze mensen kunnen door dit initiatief dichtbij huis gebruik maken van een zelfregie- of herstelinitiatief met als doel weer mee te doen in de samenleving. Het is een initiatief van Stichting MIND en het Oranje Fonds, twee stichtingen waar koningin Máxima het hele jaar door erg betrokken bij is. Ook zorgzame buurten zijn vanmiddag onderwerp van gesprek. 

Lees verder onder de foto.

koningin-máxima-kikkerclutch
30 augustus 2023: Koningin Máxima op haar eerste werkbezoek in Nederland na de zomervakantie.

Het is niet vreemd dat koningin Máxima dit initiatief kiest als eerste werkbezoek in Nederland na de vakantie. Onze koningin zet zich namelijk graag in om mentale gezondheid bespreekbaar te maken. Zo probeert ze met de stichting MIND Us, waar zij erevoorzitter van is, de drempel voor jongeren om over mentale problematiek te praten te verlagen. Daarnaast zijn zij en koning Willem-Alexander samen het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Lees verder onder de foto.

maxima-rotterdam-werkbezoek

Zonder koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander is vandaag ook voor het eerst weer op pad. Hij brengt samen met staatssecretaris De Vries van Financiën een werkbezoek aan de douane in Vlissingen. 

Foto's: ANP / Bron: RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--