Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima zoekt kandidaten voor Appeltjes van Oranje

7 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima reikt volgend jaar de Appeltjes van Oranje uit aan een instelling of project dat ervoor zorgt dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Het thema voor de jaarlijkse prijs van het Oranjefonds is namelijk 'mentale kracht', zo liet de door het koningspaar gesteunde organisatie dinsdag weten.

"Ieder jaar reiken we de Appeltjes van Oranje uit. Voor de negentiende editie zijn we op zoek naar projecten die mensen helpen die mentaal een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aanmelden kan tot 1 november", aldus het Oranjefonds. Dat werd in 2002 ingesteld als huwelijkscadeau voor Willem-Alexander en Máxima.

Hoe de prijsuitreiking eruit gaat zien, is uiteraard nog niet bekend. Gebruikelijk was een feestelijke bijeenkomt in paleis Noordeinde met koningin Máxima - en een enkele keer Willem-Alexander, in 2007 bijvoorbeeld toen zijn vrouw met zwangerschapsverlof was - maar dat kon dit jaar vanwege de beperkende coronamaatregelen niet doorgaan.

Máxima deed de uitreiking virtueel en twee van de winnaars, Villa Pinedo en SOVEE, kunnen nog koninklijk bezoek verwachten. De koning is al langs geweest bij de derde winnaar, het Haarlemse Bedrijf & Samenleving.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--