Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Terugblik: 17 mooie foto's van een zwangere Máxima

17 september 2023 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima is de trotse moeder van Amalia, Alexia en Ariane. Toen ze nog prinses was heeft Máxima drie gezonde meiden op de wereld gezet. Het is dus alweer even geleden dat we haar met een bolle buik zagen, maar dat maakt het niet minder leuk om eens terug te blikken.

Het geluk kan niet op als Willem-Alexander en Máxima op 18 juni 2003 bekendmaken dat zij hun eerste kindje verwachten. De bekendmaking vindt plaats op het Binnenhof in Den Haag. De aanstaande ouders laten weten 'dankbaar en blij' te zijn. Máxima is op dat moment zo'n drie maanden zwanger. Op Prinsjesdag, drie maanden later, is de groei van haar buik al goed te zien. 

Het eerste kindje voor Máxima 

Willem-Alexander_Máxima_in verwachting_2003
18 juni 2003: Willem-Alexander en Máxima kondigen de zwangerschap.
ANP-302109643
Máxima_Prinsjesdag 2003
Máxima tijdens Prinsjesdag 2003, stralend in roze.
Een maand na de geboorte van de prinses verschijnt dit portret van toenmalig prins Willem-Alexander
Een maand na de geboorte van de prinses verschijnt dit portret van toenmalig prins Willem-Alexander en prinses Máxima met hun dochter.

Op 7 december 2003 bevalt Máxima van haar eerste dochter. Catharina Amalia Beatrix Carmen Victoria wordt geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Prinses Amalia weegt bij haar geboorte 3310 gram en is 51 centimeter lang. 

Tweede zwangerschap

In 2004 is prinses Máxima in verwachting van haar tweede kindje en de prinses blijft nog tot een paar weken voor haar bevalling aan het werk. Hierdoor hebben we mooie foto's van een zwangere Máxima. Op 26 juni 2005 bevalt Máxima van dochter Alexia. Haar volledige naam luidt: Alexia Juliana Marcela Laurentien. Ook de tweede dochter van het kroonprinselijk paar is geboren in het Bronovo-ziekenhuis. 

Máxima_zwanger_japan_2005
In april 2005 zijn Máxima en Willem-Alexander op bezoek bij de Japanse kroonprins Naruhito.
Máxima_zwanger_2005
Tijdens een werkbezoek aan Haarlem, maart 2005.
Máxima_zwanger
Slechts een paar weken voor de bevalling, 9 juni 2005.

Laatste zwangerschap

Op de foto's is het nog niet te zien maar Máxima is tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland toch echt zwanger. Een gesprek met de geëmigreerde Nederlanders die in Auckland wonen zorgt voor enige hilariteit. Een oudere man herkent Máxima niet meteen. "Ik ben de vrouw van de kroonprins," antwoordt Máxima nadat de man vroeg wie ze was. "Ik herkende je helemaal niet," merkt hij op. Volgens Máxima zou dat wel eens met haar zwangerschap te maken kunnen hebben: "Ben ik zo anders dan op foto's? Ja, ik ben een beetje zwanger, misschien daarom," reageert ze breedlachend. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-303975488
ANP-303976218
Máxima_zwanger_2006
Oktober 2006, in verwachting van prinses Ariane.
Máxima_Australië_2006
In het Australische Sydney, 27 oktober 2006.
Máxima_turkije_2007
Staatsbezoek Turkije, februari 2007.

Ook tijdens haar derde en laatste zwangerschap blijft Máxima stralend aan het werk. Op 10 april 2007 bevalt ze van haar jongste dochter. Willem-Alexander en Máxima geven haar de namen Ariane Wilhelmina Máxima Ines. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--