Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima's opvallende hoeden

19 oktober 2015 · Leestijd 3 min

De afgelopen week hebben wij u gevraagd een passende hoed te kiezen voor koningin Máxima uit de nieuwe collectie van Evelien Gentis. Koningin Máxima draagt al vaker hoeden van deze Nederlandse hoedenontwerpster. De Blauw Bloed-kijker heeft gestemd en gaat voor een opvallend model.

Het volgende ontwerp is de winnaar van de poll. Het is meer een decoratie dan een hoed, vaak een fascinator genoemd.

Hoed-Evelien-Gentis.jpg

Evelien Gentis

De koningin draagt vaak hoeden van de Belgische ontwerpster Fabienne Delvigne. Toch wordt ze nu ook met hoeden van de Nederlandse Evelien Gentis gespot. Laatst droeg Máxima een ontwerp van Evelien Gentis bij SAIL in Aruba.

Het koningspaar bezoekt Aruba

In de afgelopen uitzending van Blauw Bloed praatte Evelien Gentis ons bij over de hoedentrends voor de komende periode. Het model dat een must-have is voor deze herfst en winter is de ‘fedora’. Koningin Máxima droeg al een soort fedora vorig jaar bij de viering van 10 jaar ROC Midden-Nederland; zij is een echte trendsetter!

Maxima-hoed-fedora.jpg

Niet altijd kiest de koningin voor een eenvoudig en klassiek model. Soms pakt Máxima echt even uit. Zet u schrap…

Een aandachtstrekker

Bij een huwelijk draait het allemaal om de bruid. Prinses Máxima draagt zo’n grote hoed naar de trouwerij van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita dat zij wellicht wat aandacht inpikt. Wat een hoed!

Maxima-huwelijk-Pieter-Christiaan.jpg

‘Vox Máxima’

Als je een baggerschip doopt dat je naam krijgt moet je natuurlijk wel even goed laten zien hoe koninklijk je bent. Prinses Máxima verschijnt in 2009 met een enorme hoed om de ‘Vox Máxima’ te dopen.

maxima-Kinderdijk.jpg

Beestachtig koninklijk

Bij de opening van een jeugdinstituut in Rijnhove laat Máxima zien hoe pittig koninklijk kan zijn. Ze draagt een luipaardprintje; een gedurfde keuze die de koningin zeer goed kan hebben.

Maxima-luipaard-hoed.jpg

Zomerse hoed

In de zomer van 2004 verscheen prinses Máxima met een opvallende hoed bij de opening van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag. ‘Waar gaat die hoed met onze koningin naartoe?’

Maxima-grote-hoed-cultuur-educatie.jpg

Fleurige fascinator

Tot slot een zeer fleurige decoratie die de koningin vaker heeft gedragen. Zo droeg ze het ontwerp bij de doop van prinses Alexia én tijdens het bezoek aan Zuid-Korea vorig jaar. Een vrouwelijke fascinator die wij de koningin geweldig vinden staan!

MAxima-Zuid-Korea.jpg

Bron foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--