Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meer dan tweeduizend euro voor stukje oude bruidstaart

12 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Een stuk van de bruidstaart van prins Charles en prinses Diana is van eigenaar gewisseld. De koper had er liefst 1850 pond (zo'n 2185 euro) voor over, meldt de BBC.

Het stuk gebak van zo'n 20 bij 20 centimeter is versierd met een koninklijk wapen in de kleuren rood, blauw en goud. Het werd rond de trouwceremonie in 1981 overhandigd aan Moyra Smith, een van de medewerkers van Clarence House, en is al die tijd bewaard gebleven in huishoudfolie en een cakevorm.

Smith, die werkte voor de koningin-moeder, plakte er een labeltje op met de tekst "voorzichtig mee omgaan" en ondertekende het met de datum 27 juli 1981, twee dagen voor de officiële trouwdatum. Haar familie verkocht het in 2008 aan een verzamelaar, die het nu weer te koop zette.

Midden-Oosten

Het Engelse veilinghuis Dominic Winter Auctioneers had op een opbrengst van rond de 500 pond gerekend en is verrast door de grote vraag. "Er waren veel bieders, met name uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en verschillende landen in het Midden-Oosten", zegt een woordvoerder. Volgens hem is het winnende bod afkomstig van een internetbieder uit het Midden-Oosten.

Prins Charles en prinses Diana trouwden op 29 juli 1981. Elf jaar later ging het koppel uit elkaar. Pas in 1996 werd de scheiding definitief.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--