Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: hertogin Meghan maakt maaltijd met vrouwen uit Afghanistan

13 februari 2024 · Leestijd 3 min

Prins Harry en hertogin Meghan hebben samen The Archewell Foundation waarmee ze meerdere goede doelen steunen. De stichting heeft eind vorig jaar een project opgezet om vrouwen te steunen die vanuit Afghanistan naar de Verenigde Staten zijn gevlucht om daar een nieuw leven op te bouwen. Afgelopen weekend bracht Meghan aan bezoek aan dit project en hielp een handje mee in de keuken.

In samenwerking met een partner van The Archewell Foundation, Mina's List, werden vijftien Afghaanse vrouwen opgetrommeld om een typisch Afghaanse maaltijd te koken. Dit samen met de vrouw van prins Harry. Tijdens de voorbereiding deelden de vrouwen hun persoonlijke verhalen met de hertogin.

Steun voor Afghaanse vrouwen in de VS

Mina's List strijdt voor meer gelijkheid tussen man en vrouw. In 2021 hielp de organisatie waar prins Harry en hertogin Meghan mee samenwerken zo'n 2000 Afghaanse vrouwen en families om zich te settelen in de Verenigde Staten. De stichting van de Britse prins helpt bij het bouwen van een community en het zorgen voor een vangnet voor deze vrouwen.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hertogin Meghan stak dit weekend haar handen uit de mouwen om een traditionele maaltijd te koken. Dat deed ze in een kasjmieren spencer en een gepersonaliseerd schort. Haar haren had ze nonchalant opgestoken zodat ze zich volledig kon focussen op het gerecht.

Banden met Afghanistan

Voor prins Harry komt de samenwerking met Mina's List niet uit de lucht vallen. De zoon van koning Charles diende namelijk twee periodes in het Britse leger in Afghanistan. De laatste keer was in 2012 en 2013 waar hij als copiloot en schutter van een Apache-helikopter aan de slag was. In zijn boek 'Spare' deed prins Harry de onthulling dat hij in die periode 25 Taliban-strijders heeft gedood.

Lees verder onder de foto.

Prins Harry in Afhanistan 2

In de documentaire 'Heart of Invictus' die in 2023 op Netflix verscheen, vertelde de prins openhartig over de mentale problemen die hij kreeg na deze tijd in het leger. "Ik had geen ondersteuning, geen netwerk of deskundig advies om te bepalen wat er echt met me aan de hand was", zegt Harry in die documentaire. "Helaas is de eerste keer dat je echt over therapie nadenkt, zoals bij de meesten van ons, wanneer je al in foetushouding op de grond ligt en je wenst dat je al eerder in actie was gekomen."

Nieuwe website voor prins Harry en Meghan

Nog meer nieuws over prins Harry en hertogin Meghan: de twee hebben sinds kort een nieuwe website. Op www.sussex.com kun je voortaan alles vinden over The Archewell Foundation, Archewell Productions en natuurlijk over de hertog en hertogin van Sussex.

Foto's: ANP / Instagram @dukeandduchessofsussexdaily

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--